Kidde detektor ugljičnog monoksida 7DCO

Ocjena: 5 221 ocjena Brand: Kidde Naš broj: 590801

Odlična cijenaPreporučujemo

Kidde detektor ugljičnog monoksida 7DCO

Baterijski detektor ugljičnog monoksida (CO) Kidde 7DCO je vrhunski zidni detektor ugljičnog monoksida svjetski priznatog američkog proizvođača opreme za zaštitu od požara i njegovih posljedica. Cijeli opis

234.9
5 221

234,90 Kn s PDV-om Redovna cijena: 301,20 Kn, Uštedjet ćete 66,30 Kn (22 %)

Naš broj: 590801

5 kritika korisnika

Ocjena: 4
 • Autor želi ostati anoniman

Izgleda vrlo dobro i kvalitetno. Radi na baterije koje je potrebno promijeniti kada uređaj signalizira da su slabe. Uredno periodički provjerava prisutnost CO i ima test funkciju.

Ocjena: 5
 • krešimir m., Sesvete

Koristan i dobar uređaj.

Ocjena: 5
 • Autor želi ostati anoniman

Čini se vrlo kvalitetno izrađen i pouzdan uređaj

Sva mišljenja korisnika

Opis

Opis artikla

Ovaj detektor ugljičnog monoksida (CO) može vam spasiti život, ako se grijete na tvrda, tekuća ili plinovita goriva, jer sva ta goriva sadrže ugljik. Kod nepravilnog sagorijevanja nastaje ugljični monoksid (CO). Neophodan je u stanovima, kućama, poslovnim prostorima, vikendima, prikolicama za odmor, …

Ugljični monoksid je tihi ubojica, jer ga naša osjetila ne prepoznaju. Prepoznaje ga detektor monoksida, koji je istovremeno i alarm, koji nas na prisutnost monoksida upozori vrlo snažnim zvučnim signalom.

Kidde je proizvođač najbolje protupožarne zaštite na svijetu, njegovi proizvodi smatraju se za vodeće na svijetu. Njegov napredni senzor vlastitog razvoja i proizvodnje je vrlo precizan, stabilan te ima dug životni vijek.

Baterijski detektor ugljičnog monoksida (CO) Kidde 7DCO je vrhunski zidni detektor ugljičnog monoksida. Namijenjen je otkrivanju povećane prisutnosti ugljičnog monoksida sa senzorom, koji ima 10-godišnji životni vijek i 10-godišnje jamstvo, što ga stavlja među najsavršenije detektore na svjetskom tržištu. Prepoznaje povećanu koncentraciju ugljičnog monoksida (CO) u prostoru u kojem je namješten.

Jednostavan je za korištenje i montažu. Detektor ističe dug životni vijek, izvanredna pouzdanost, stabilnost i visoka preciznost senzora za prepoznavanje CO. Primjeren je za zaštitu od povećane razine ugljičnog monoksida (CO) u kući, stanu, apartmanu. Primjeren je te ima za to potrebne certifikate kao detektor ugljičnog monoksida u prikolicama za odmor, autodomovima i plovilima. Neophodan je posvuda, gdje dolazi do nepotpunog sagorijevanja tvrdih, tekućih i plinovitih tvari, koja sadrže ugljik.

Detektor se montira na zid, ako je moguće u visinu očiju, to je na visinu barem 150 cm od poda i ne više od 30 cm do stropa. Izbjegavajte montažu detektora u vlažne prostora, kao što su na primjer kupaonice i prostore, gdje je velika prisutnost prašine i masnoća, kao što su radionice i garaže te montažu iza pokućstva ili iza zavjesa. Detektor ne montirajte na udaljenost manje od 2 m i ne više od 4 m do peči.

Tehnički detalji:

 • Napajanje: 3× 1,5 AA baterije
 • Zvučni i svjetlosni alarm
 • Senzor: elektrokemijski CO senzor s 10-godišnjim životnim vijekom
 • Načina alarmiranja: sukladno standardu EN50291
 • Osjetljivost/vrijeme alarmiranja: 60~90 minutua @ 50ppm CO koncentracija; 10~40 minuta @ 100ppm CO koncentracija; ispod 3 minute @ 300ppm CO koncentracija
 • LCD zaslon: 3 digitalni LCD zaslon
 • Zvučnik: >85dB ( na udaljenosti 1 m )
 • LED indikacija/zvučni signali:
 • Normalan rad: zelena LED dioda se upali svakih 30 sekundi
 • Alarm: crvene LED dioda brzo treperi, detektor neprestano odašilje zvučni signal
 • Indikator potrošenih baterija: zvučni signal svakih 60 sekundi, kad je napon baterije niži od 3,3 V, crvena LED dioda treperi svakih 60 sekundi, na zaslonu se ispiše Lb.
 • Indikator smetnji kod rada: detektor se oglasi sa zvučnim signalom svakih 30 sekundi, dvaput uzastopno svijetli crvene LED dioda te se na zaslonu ispiše End.
 • Ekološki radni parametri: temperatura od 4° C do 38° C; vlaga od 10% RH do 90% RH
 • Ekološki parametri skladištenja: temperatura od –10° C do 60° C; vlaga od 10% RH do 90% RH

Radi sukladno standardima SIST EN50291 – 1:2010 (Električni uređaji za otkrivanje ugljičnog monoksida u domaćinstvu – 1. dio: Metode ispitivanja i zahtjevane karakteristike) te sukladno sa SIST EN50291 – 2:2010 (Električni uređaji za otkrivanje ugljičnog monoksida u domaćinstvu – 2. dio: Električni uređaji za neprekidan rad u nepomičnim instalacijama na rekreacijskim vozilima te na sličnim područjima uključujući rekreacijska plovila – Dodatne metode ispitivanje i zahtjevane karakteristike).

Certificiran je kod British Standard Institution te je nositelj Kitemark licence broj KM98848, koja potrošaču jamči, da je uređaj pripada među najsigurnije i najpouzdanije proizvode na europskom tržištu.

Jamstvo: 10 godina

Službena web stranica


Tehnički detalji

Parametri %1% %2% artikla

Napajanje 3 x AA akumulatori/baterije
Vrsta detektora CO detektor