Prilikom odabira hladnjaka prvenstveno se usredotočite na potrošnju i tehničke karakteristike. Važni su i volumen i glasnoća. Savjetovati ćemo vas o tome koji su hladnjaci dostupni na tržištu i kako ih pronaći u ponudi.

Pokaži više

Vrste hladnjaka

Važan čimbenik pri odabiru je vrsta hladnjaka. Svako kućanstvo ima malo drugačije zahtjeve koje treba uzeti u obzir. Na tržištu postoji nekoliko vrsta hladnjaka:

Iskoristivi volumen hladnjaka

Iskoristiva zapremina hladnjaka i zamrzivača je ključna značajka koju treba uzeti u obzir pri odabiru. Za jednu osobu trebate približno 75 l u rashladnom odjeljku i 30 l u odjeljku za zamrzavanje. Također je bitan raspored polica i ladica, što utječe na raspored hladnjaka i stvarni volumen za korištenje. Proizvođači hladnjaka daju tri podatka:

 1. Ukupni volumen – ukupni volumen hladnjaka i zamrzivača, za veću obitelj trebat će vam oko 350 - 400 l
 2. Volumen hladnjaka – volumen rashladnog odjeljka, za obitelj će vam trebati oko 250 l
 3. Volumen zamrzivača – volumena zamrzivača, za četveročlanu obitelj će vam trebati oko 100 l
NAMIG

Volumen hladnjaka odaberite tako da uobičajena iskorištenost prostora u hladnjaku bude oko 70 – 75 %. Ako hladnjak previše napunite, hrana neće biti dovoljno hladna. Ako je hladnjak premalo napunjen, hrana će biti previše hladna.

Potrošnja energije prilikom hlađenja

Hladnjaci su opremljeni energetskom naljepnicom, na kojoj je navedena i godišnja potrošnja. Energetska učinkovitost je ključna značajka, budući da je hladnjak uključen 24 sata dnevno / 7 dana u tjednu i troši najviše energije od svih uređaja.

Glasnoća hladnjaka

Iako se ne očekuje da će hladnjak biti jako glasan, morate imati na umu da radi neprekidno. Ako ga namjeravate staviti u kuhinju, razmislite i o volumenu i provjerite ove podatke na energetskoj naljepnici. Izrađava se u dB (decibelima).

 • do 35 dB – obično vrlo tihi hladnjaci (na razini šaputanja), prikladni za otvorenu kuhinju
 • oko 40 dB – uobičajeni hladnjaci, iako ćete biti svjesni njihovog rada, neće vam smetati
 • iznad 40 dB – bučniji hladnjaci, posebno pogodni za kuhinje koje su odvojene od ostalih prostorija
 • oko 50 dB – vrlo bučni hladnjaci (glasan razgovor više ljudi)
NAMIG!

Na glasnoću hladnjaka utječe i njegov smještaj. Tepih ili tapecirani namještaj malo ublažavaju buku. Imajte na umu i pravilno postavljanje nogu hladnjaka, što također utječe na glasnoću.

Hladnjaci s tehnologijom No Frost i Low Frost

Neki hladnjaci su opremljeni posebnom tehnologijom koja sprječava nakupljanje mraza i leda. Na taj način nećete morati odmrzavati hladnjak tako često ili jednostavno nikada. Najčešće ćete naići na pojmove No Frost ili Low Frost. Što oni znače?

 • Low Frost – hladnjak treba povremeno odmrzavati, ali ne tako često kao kod uobičajenih hladnjaka
 • No Frost – odjeljak za hlađenje ili zamrzavanje ne treba odmrzavati
 • Total No Frost – hladnjak i zamrzivač ne treba odmrzavati

Ostale važne tehnologije i funkcije hladnjaka

 • Super hlađenje/ zamrzavanje – hladnjak može postići veliki kapacitet za brzo hlađenje ili kratkotrajno zamrzavanje hrane
 • Antibakterijski filter / premaz – sprječava nastanak bakterija i mirisa, hranu čuva dugo svježom
 • Mogućnost promjene strane otvaranja – omogućuje vam otvaranje vrata hladnjaka s obje strane jednostavnim zaključavanjem šarki vrata
 • Funkcija pripreme leda / ledomat – uobičajeno kod američkih hladnjaka
 • Spremnik za vodu – osobito kod američkih hladnjaka
 • Nulta zona – ladica s najnižom temperaturom u hladnjaku za spremanje voća ili povrća
 • Ionizator – ograničava sposobnost razmnožavanja bakterija, hrana duže ostaje svježa
 • Dvostruko hlađenje (Twin Cooling) – hlađenje preko dva neovisna kruga, odvojena za hladnjak i zamrzivač
 • MultiAirFlow – za ravnomjerno kretanje zraka u hladnjaku
 • Fresh Zone – zona s temperaturom između 0 i 3 ˚C za dugotrajnu svježinu hrane
Gorenje ugradbeni hladnjak RBI5182A1
2x

Gorenje ugradbeni hladnjak RBI5182A1

5.027 Kn

Ugradbeni hladnjak Gorenje RBI5182A1 pripada energetskom razredu A++ i ima volumen od 280 L. Dio za zamrzavanje ima volumen od 29 L i jednu staklenu policu.

Dostava MALL
Gorenje ugradbeni kombinirani hladnjak RKI4182E1
4x

Gorenje ugradbeni kombinirani hladnjak RKI4182E1

3.999 Kn

Ugradbeni kombinirani hladnjak sa zamrzivačem Gorenje RKI4182E1 pripada energetskom razredu A++ i ima volumen od 260 L. Rashladni dio ima volumen od 189 L, a dio za zamrzavanje volumen od 71 L.

Dostava MALL
Gorenje RKI2181A1 ugrađeni hladnjak sa zamrzivačem
9x

Gorenje RKI2181A1 ugrađeni hladnjak sa zamrzivačem

4.680 Kn
Posljednji komad!

Gorenje RKI2181A1 je ugrađeni hladnjak s dvoja vrata sa zamrzivačem u donjem dijelu. Ponosi se učinkovitom i štednom LED rasvjetom. Ima posebnu izdržljivu ručku za škare za lakše otvaranje i zatvaranje vrata. FreshZone ladica dulje čuva meso, ribu ili svježe voće.

Dostava MALL
Gorenje RI5182A1 ugradbeni hladnjak
3x

Gorenje RI5182A1 ugradbeni hladnjak

5.029 Kn

Gorenje ugradbeni hladnjak RI5182A1 svrstan je u energetski razred A++. Rashladni dio može se pohvaliti zapreminom od 301 litre. Opremljen je tehnologijom AdaptTech.

Dostava MALL
Gorenje RI4182E1 ugradbeni hladnjak
5x

Gorenje RI4182E1 ugradbeni hladnjak

4.199 Kn

Ugradbeni hladnjak Gorenje RI4182E1 ima zapreminu od 301 litara i spada u energetsku klasu A ++. Ima mehaničku kontrolu, LED traku na stropu i 6 staklenih polica.

Dostava MALL
Gorenje NRKI4182P1 kombinirani hladnjak, ugradbeni
2x

Gorenje NRKI4182P1 kombinirani hladnjak, ugradbeni

4.759 Kn

Ugrađeni integrirani hladnjak sa zamrzivačem NRKI4182P1 pripada energetskom razredu A ++. Rashladni dio ima spremnik od 183 l, a smrzavajući 57 l. Ima pametni sustav za održavanje konstantne temperature u hladnjaku, super funkciju smrzavanja i elektroničku kontrolu putem LED zaslona.

Dostava MALL
Bosch KIS86ADD0 hladnjak, kombinirani, ugradbeni

Bosch KIS86ADD0 hladnjak, kombinirani, ugradbeni

11.596 Kn

Ugrađeni kombinirani hladnjak ukupne zapremine 265 litara. Bosch KIS86ADD0 nadopunjuje ladicu VitaFresh plus Box za idealno skladištenje voća i povrća. Ostvarite veću fleksibilnost sa staklenim policama i pretincima VarioZone s promjenjivom montažom. FreshSense osigurava stalnu temperaturu zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji senzora.

Dostava MALL
Bosch KIS86AFE0 hladnjak, ugradbeni

Bosch KIS86AFE0 hladnjak, ugradbeni

8.950 Kn

Ugradbeni hladnjak Bosch KIL52ADE0 ima ukupnu korisnu zapreminu od 266 l – obujam rashladnog dijela iznosi 192 litara, a zapremina zamrzivača 74 litre. Razvrstan je u energetski razred E. Ponosi se visokom operativnom učinkovitošću i ladicom VitaFresh Plus koja do dva puta dulje održava svježinu voća i povrća.

Dostava MALL
Liebherr ICBc 5182 ugradbeni kombinirani hladnjak sa zamrzivačem s BioFresh i SmartFrost sustavom

Liebherr ICBc 5182 ugradbeni kombinirani hladnjak sa zamrzivačem s BioFresh i SmartFrost sustavom

21.623 Kn

Ugradbeni kombinirani hladnjak Liebherr ICBc 5182 sa zamrzivačem ispod pripada energetskom razredu C. Može se pohvaliti EasyFresh sustavom za održavanje svježine hrane i NoFrost sustavom koji štiti odjeljak zamrzivača od neželjenog zaleđivanja. Ukupni volumen je 254 litre, od čega 131,6 litara za hladnjak, 68,1 litara za BioFresh odjeljak i 54 litre za zamrzivač.

Dostava MALL

Hladnjaci

Još uvijek niste sigurni što uzeti u obzir pri odabiru hladnjaka? Koju marku odabrati i koje su tehnologije dostupne u modernim hladnjacima? Pomoći ćemo vam da se orijentirate na današnjem tržištu.

Hladnjaci Gorenje

Hladnjaci Gorenje kombiniraju atraktivan dizajn i razumnu cijenu. Ovi hladnjaci su opremljeni mnogim tehnologijama, kao na primjer SuperCool za brzo hlađenje ili FastFreeze za brzo zamrzavanje. Hladnjaci Gorenje su popularni i zbog svojih različitih oblika retro dizajna.

Hladnjaci Bosch

Hladnjaci Bosch su jedni od onih koji traju. Sada nude moderne tehnologije FreshSense za postizanje stalne temperature u odjeljku za hlađenje i zamrzavanje. Senzori hladnjaka stalno prate temperaturu okoline i tako postižu optimalne postavke temperature unutar hladnjaka i zamrzivača. U ladici VitaFresh hladnjaka Bosch će vaše voće i povrće dulje otati svježe.

Hladnjaci Electrolux

Hladnjaci Electrolux su dugoročno vrlo popularni. Imaju tehnologiju SpacePlus®, koja će vam dati više prostora u hladnjaku, ili tehnologiju protiv nakupljanja leda TwinTech® za dugotrajnu svježinu hrane.

Pokaži više

Hladnjaci Samsung

Hladnjaci Samsung su dugoročno među vodećim uređajima na tržištu. Samsung obično svake godine uvodi nove tehnologije, kao na primjer Triple Cooling™ ili Twin Cooling Plus™, koja brine za optimalnu temperaturu u hladnjaku.

Hladnjaci Whirlpool

Uređajima Whirlpool tradicionalno pripisujemo šesto čulo. Kod hladnjaka Whirlpool ćete otkriti tehnologiju Fresh/Freeze Lock, koja omogućuje stalnu kontrolu temperature u hladnjaku za maksimalnu svježinu hrane. Kod nekih hladnjaka ćete naići i na šesto čulo FreshControl, koje omogućuje samostalnu regulaciju unutarnje temperature i vlage. Ova funkcija održava hranu u hladnjaku svježomdo četiri puta dulje.

Hladnjaci Beko

Hladnjaci Beko koriste novu tehnologiju NeoFrost™, što znači dva neovisna kruga i dva ventilatora, tako da se hrana ne presuši. U kombinaciji s tehnologijom Active Fresh Blue Light™, koja koristi plavu svjetlost, vaše voće i povrće dulje će ostati svježe i zadržati svoju nutritivnu vrijednost.

Jeftiniji ili skuplji hladnjak

To je sada pitanje. Skuplji hladnjaci općenito nude bolja prostorna rješenja i mnoge tehnologije za dugotrajniju svježinu hrane. Također obično imaju bolji energetski razred A+++, što će vam uštedjeti dosta energije, pa će se veća originalna investicija isplatiti za nekoliko godina uštedom na računima za struju.

Potrošnja jeftinijih hladnjaka (energetski razredi A, A+ i A++) nešto je veća, dok je početna investicija manja. Tražite li hladnjak koji će se koristiti samo povremeno, primjerice u kući za odmor, svakako preporučamo odabir jeftinijeg modela, jer u slučaju povremenog korištenja ušteda sigurno ne može pokriti veće izvorno ulaganje. U online trgovini Mall.hr ćete pronaći široku ponudu cjenovno povoljnih hladnjaka na sniženju.

Prednosti američkih hladnjaka, zašto kupiti američki hladnjak?

Američki hladnjaci imaju dvokrilni otvor. Jedna polovica je za prostrani hladnjak, a druga za veliki zamrzivač. Na tržištu postoje i četverokrilni hladnjaci. Američki hladnjak je prikladan za velike obitelji, može pohraniti hranu za do 6 osoba. Nažalost, morat ćete se pomiriti s nešto većom potrošnjom energije i glasnoćom (obično iznad 40 dB). Američki hladnjaci imaju spremnik za vodu i ledomat na prednjoj strani vrata. Bolji modeli imaju čak i kućni minibar

^ Na vrhu

U kategorijama možete pronaći ponudu najjeftinijih proizvoda razvrstanih po cijeni ugodni hladnjaci.