Kako izabrati usisivač?

U današnje vrijeme izbor usisivača nije jednostavna zadaća. Ponuda na tržištu je ogromna. Sviđa li vam se više klasični podni ili pak vertikalni usisivač? S vrećicom ili bez nje? Hoćete li iskoristiti i funkciju mokrog usisavanja? Imate li u svome domu dlakavog kućnog ljubimca? Ne biste li jednostavno kupili robotski usisivač?

Kao što vidite, prije izbora usisivača ima još mnogo važnih pitanja. Za vas smo pripremili pregled ponude. Pomoći ćemo vam u izbroru najprikladnijeg pomoćnika za čišćenje.

Sesalnik je za čisto gospodinjstvo nujnost.

Usisivač je neophodan za čistoću u kućanstvu.

Usisivači s vrećicom

Dugogodišnju klasiku predstavljaju usisivači s vrećicom. Osnovni model usisivača sada već možete dobiti po povoljnim cijenama, ali možete očekivati manju snagu prilikom usisavanja i svega nekoliko nastavaka. Ti osnovni modeli primjereni su prije svega za manje stanove s glatkim površinama. Umjesto toga, obratite pažnju na usisivače srednje i više kategorije, koji će obaviti puno više posla.

Dostupni su usisivači s vrećicama za jednokratnu upotrebu i vrećicama za višekratnu upotrebu. Vrećice za jednokratnu upotrebu možda koštaju više jer ih morate češće mijenjati, ali što se tiče higijene, to je najbolja opcija. Bolje vrećice za jednokratnu upotrebu opremljene su ventilom, tako da prilikom rukovanja punom vrećicom ne postoji mogućnost širenja prljavštine. Vrećice za višekratnu upotrebu moraju se prazniti, a osim toga, s vremenom dolazi i do gubitka tvdoće i prljavština se tako može početi širiti.

Pri izredno tihem sesalniku, sosedje niti ne opazijo, da pravkar sesate

Kod iznimno tihog usisivača susjedi neće ni opaziti da upravo usisavate.

Usisivači bez vrećice

S usisivačem bez vrećice uštedite kod kupnje novih vrećica. S druge strane, morate često prazniti posudicu za prljavštinu i čistiti filter. Kvalitetni modeli usisivača bez vrećica opremljeni su ciklonskom tehnologijom, koja omogućuje odličnu snagu usisavanja. Čak i tada kada je posudica za prah gotovo puna.

Razmišljate li o kupnji usisivača bez vrećice, obratite pažnju na to kako se posuda za prljavštinu prazni i čisti. Kod nekih usisivača je to jednostavno, dok je kod drugih to prava borba koja usisavanje čini nelagodnim.

Sesalnik brez vrečke Rowenta je idealen tudi za alergike

Usisivač bez vrećice Rowenta idealan je i za alergičare.

Akumulatorski usisivači

Akumulatorski usisivači imaju jednu veliku prednost – prilikom usisavanja vam se neće zapetljati kabel za napajanje. Usisivač i postaju za punjenje jednostavno namjestite na zid ili čak u ormar. Svaki put kada ga budete trebali, pri ruci ćete imati napunjen usisivač. Prilikom izbora, obratite pažnju na to koliko dugo usisivač može izdržati s jednim punjenjem.

Dostupni su i mali ručni usisivači, vertikalni usisivači za podove ili čak ipraktični kombinirani aparati. Iz velikog usisivača tako jednostavno možete izvaditi maleni ručni usisivač s kojim, na primjer, možete usisati razbacane mrvice ispod stola. Neki od modela snalaze se i kod usisavanja tekućina.

Zelo praktični so sesalniki 2v1

Praktični su i usisivači 2 u 1.

Robotski usisivači

Sve češće za naše kućanstvo kupujemo robotske usisivače. Najbolja su investicija za ona kućanstva gdje prevladavaju glatke površine i niski tepisi. Prilikom izbora obratite posebnu pažnju na sljedeće značajke:

  • oblik – visinu usisivača usporedite s namještajem u vašem kućanstvu;
  • vrijeme punjenja i vrijeme rada s jednim punjenjem;
  • nadzor – neki od robotskih usisivača mogu se nadzirati i preko aplikacije na vašem pametnom telefonu;
  • navigacija – kvalitetniji uređaji s naprednim navigacijskim elementima ne zaljeću se nepotrebno u pokućstvo i samim time učinkovitije usisavaju.
Prepustite sesanje robotu

Prepustite usisavanje robotu.

Višenamjenski usisivači

Za razliku od običnih usisivača, višenamjenski su usisivači sposobni usisati i tekućine. Ako u vašem domu imate puno tepiha, preporučujemo vam izbor usisivača s funkcijom šamponiranja. Njime ćete u potpunosti očistiti tepihe i tapecirani namještaj. Odlično pomaže i kod čišćenja sjedala u automobilu.

Z večnamenskim sesalnikom bodo vaše preproge popolnoma čiste

S višenamjenskim usisivačem vaši će tepisi biti potpuno čisti.

Antibakterijski usisivači

Posebnu kategoriju, koju će prije svega odabrati alergičari, čine antibakterijski usisivači. Kreveti i madraci predstavljaju idealno okruženje za širenje grinja i alergena koji uzrokuju probleme s disanjem i alergije. Antibakterijski usisivači opremljeni su dezinfekcijskim UV-svjetlom koje uništava 99,9 % svih bakterija, alergena i grinja. Usisivači su idealni za čišćenje madraca, jastuka i tapeciranog namještaja.

Antibakterijski sesalnik bo olajšal življenje vsem alergikom

Antibakterijski usisivač olakšat će život svim alergičarima.

Usisivači po kategorijama