Šalice za kavu i druge vrste šalica nezaobilazan su izbor ako želite pri ruci imati dodatak za ispijanje najrazličitijih napitaka. Odaberite one koji vam se sviđaju na prvi pogled, a pritom pripazite na odgovarajuću veličinu, oblik i materijal.

Pokaži više

Veličina

Najvjerojatnije nećete piti kratku crnu kavu iz šalice od 200 mililitara. Trebali biste odabrati veličinu koja savršeno odgovara vašim navikama ispijanja napitaka. Ako volite popiti veliku količinu kave odjednom, preporučujemo da kupite manju šalicu i vrč za kavu. U njega ulijte skuhanu kavu, a po potrebi je nalijte u šalicu po svom izboru. Kava će dulje ostati dovoljno vruća te će zadržati osjećaj svježine.

Ako za pripremu kave koristite aparat za kavu, prilagodite veličinu šalice aparatu.

Šalice visoke kvalitete

Najkvalitetnije šalice za kavu izrađene su od kvalitetnog porculana. Korisnicima nude mnoge prednosti, kao što su:

  • istinski užitak i doživljaj ispijanja kave
  • postojanost
  • ljepši izgled
  • idealnu težinu
  • dobru investiciju u dekor i kućni inventar.

Šalice od porculana također su odličan izbor za ispijanje čaja. Unutrašnjost je potpuno glatka, a rubovi su tanki. Možete birati između tradicionalnih malih šalica i većih šalica s ručkom. Manje su zbog svoje krhkosti i delikatnosti prikladnije za povremeno uživanje u visokokvalitetnim vrstama čajeva.

Dostupne su također:

  • keramičke šalice
  • staklene šalice.

Keramičke šalice vrlo su praktične, izdržljive i cjenovno pristupačne. Brojni ljubitelji kave i čaja ih vole. Unatoč tome imaju dva ključna nedostatka. Njihova unutrašnjost izgleda sjajno i glatko, ali se radi o hrapavoj površini koja može utjecati na okus napitka. Ako je sastav šalice nekoliko porozan na molekularnoj osnovi, to znači da može apsorbirati dosta aroma i okus napitka. To znači da može imati čaj u šalici za kavu pomalo bezizražajan okus. Keramička šalica ima deblji rub, zbog toga napitak ne teče glatko. To utječe na okus i cjelokupni doživljaj okusa.

Staklene šalice moraju biti dosta debele. U suprotnom bi šalica brzo pukla dok u nju točite vrući napitak. Debelo staklo podrazumijeva deblji rub, što samim time utječe na okus napitka.

Šalice s poklopcem i cjedilom

Odličan izbor za sve ljubitelje čaja su šalice s poklopcem i cjedilom. One također mogu biti izrađene od različitih vrsta materijala, ali naravno najbolje su od kvalitetnog porculana.

Šalica je posebna jer uz nju dolazi cjedilo i poklopac. Možete birati između različitih visina, oblika i zapremnina takvih šalica.

Česta pitanja kod odabira šalice

Od kojeg materijala trebaju biti izrađene šalice za čaj?

Daleko najkvalitetnije i najprikladnije su šalice koje su izrađene od porculana. Okus napitka je u tom slučaju potpuno očuvan. Ako je šalica od keramike ili stakla, okus i aroma se mogu izgubiti.

Kakva je šalica odličan izbor za poklon?

Kao poklon za razne prigode svojim najdražima možete kupiti set šalica. Poklon može biti i u obliku jedne šalice. U tom slučaju treba biti posebna. Može biti personalizirana ili oslikana na potpuno unikatan način. Kao završni detalj neka ima poklopac i cjedilo.

Koja je razlika između porculanskih i keramičkih šalica?

Dobri poznavatelji već na prvi pogled znaju je li šalica od porculana, keramike, stakla ili nekog drugog materijala. Dok su porculanske šalice izuzetno tanke, keramičke imaju znatno deblji rub. Razlika se može osjetiti i pri ispijanju napitka. Dok porculanska šalica pruža autentičan okus, keramička ga pomalo gubi.

Odredi parametre
Banquet šalice s točkicama 310 ml, crvene 6 kom Banquet šalice i tanjurići Alba, 60 ml, 6 komada
Banquet šalice s točkicama 310 ml, crvene 6 kom

Set šalica s točkicama s volumenom 310 ml. Pakiranje sadrži 6 komada.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Banquet šalice s točkicama 730 ml, crvene 4 kom Banquet šalice i tanjurići Alba, 60 ml, 6 komada
Banquet šalice s točkicama 730 ml, crvene 4 kom

Set šalica s točkicama s volumenom 730 ml.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Banquet šalice i tanjurići Alba, 60 ml, 6 komada Banquet šalice i tanjurići Alba, 60 ml, 6 komada
Banquet šalice i tanjurići Alba, 60 ml, 6 komada

Šalice s tanjurićima Alba su primjerene za druženja na kavi ili čaju. Radi svoje jednostavnosti su vrlo omiljene.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Banquet staklena čaša Doblo, 300 ml, 4 komada Banquet staklena čaša Doblo, 300 ml, 4 komada
Banquet staklena čaša Doblo, 300 ml, 4 komada

Doblo čaša ima zapreminu od 300 ml, srednje je velika čaša od dvostrukog stakla koja će pripremljeni napitak dulje vrijeme držati toplim ili hladnim. U paketu su 4 čaše.

Predviđeni datum otpreme: ODMAH

Dostava MALL
Banquet staklena čaša Doblo, 110 ml, 4 komada Banquet staklena čaša Doblo, 300 ml, 4 komada
Banquet staklena čaša Doblo, 110 ml, 4 komada

Doblo čaša ima zapreminu od 100 ml, manja čaša od dvostrukog stakla koja će pripremljeni napitak dulje vrijeme držati toplim ili hladnim. U paketu su 4 komada.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Metalac vrč s izljevom Ø 12 cm, pijetao Banquet staklena čaša Doblo, 300 ml, 4 komada
Metalac vrč s izljevom Ø 12 cm, pijetao

Simpatičan vrč tvrtke Metalac posebno će se svidjeti ljubiteljima country stila zbog dizajna jarkih boja s izljevom. Sigurno će naći širu uporabu u kućanstvu. Emajl je otporan na ogrebotine i lako se čisti.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Banquet keramička šalica COFFEE STORY, 310 ml, Of Course, 4 komada Banquet keramička šalica Good Morning Love, 340 ml, mješavina dekora, 4 komada
Banquet keramička šalica COFFEE STORY, 310 ml, Of Course, 4 komada

Komplet keramičkih šalica s motivom male šalice, dolaze od poznate marke Banquet. Prikladne za tople i hladne napitke Šalice imaju kapacitet 310 ml i mogu se prati u perilici posuđa i koristiti u mikrovalnoj pećnici.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Banquet keramička šalica Good Morning Love, 340 ml, mješavina dekora, 4 komada Banquet keramička šalica Good Morning Love, 340 ml, mješavina dekora, 4 komada
Banquet keramička šalica Good Morning Love, 340 ml, mješavina dekora, 4 komada

Komplet keramičkih šalica s dizajnom u ljubavnoj temi. Prikladne za tople i hladne napitke Možete ih oprati u perilici posuđa i također ih koristiti u mikrovalnoj pećnici.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Banquet Sweet Home keramička šalica, 310 ml, siva, 6 komada Banquet keramička šalica Good Morning Love, 340 ml, mješavina dekora, 4 komada
Banquet Sweet Home keramička šalica, 310 ml, siva, 6 komada

Šalica marke Banquet s ukrasnim natpisom Sweet Home je primjerena za tople i hladne napitke. U pakiranju ćete pronaći šest komada sivih šalica od 310 ml. Šalice su izrađene od kvalitetne keramike koje možete oprati u perilici za suđe ili ih koristiti u mikrovalnim pećnicama.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Odlična cijena
Easy Life set šalica (906) Banquet velika keramička šalica HEARTS, 730 ml, mješavina boja, 4 komada
Easy Life set šalica (906)

Set oslikanih čaša tvrtke Easy Life, izrađenih od porculana.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Orion Louka emajlirana šalica, ružičasta, 8 cm Banquet velika keramička šalica HEARTS, 730 ml, mješavina boja, 4 komada
Orion Louka emajlirana šalica, ružičasta, 8 cm

Emajlirana šalica, marke Orion, unijet će dašak retro stila u vašu kuhinju, a vi ćete se osjećati kao u kuhinji svoje bake. Ne samo da je vrlo lagana, već je i gotovo nesalomljiva. Idealan je za sve ljubitelje kampiranja i kave, kao i za dječja kampiranja.

Predviđeni datum otpreme: 4.3.

Dostava MALL
Banquet velika keramička šalica HEARTS, 730 ml, mješavina boja, 4 komada Banquet velika keramička šalica HEARTS, 730 ml, mješavina boja, 4 komada
Banquet velika keramička šalica HEARTS, 730 ml, mješavina boja, 4 komada

Set keramičkih šalica s motivom srca dolazi od marke Banquet. Prikladne za tople i hladne napitke. Šalice imaju volumen 730 ml i mogu se prati u perilici posuđa i koristiti u mikrovalnoj pećnici. Pakiranje sadrži 4 komada.

Predviđeni datum otpreme: 7.3.

Dostava MALL