Posteljina za djecu ne samo da bi trebala izgledati privlačno, već i biti nježna prema koži mališana. Kvalitetna dječja posteljina ima dobar učinak na san i dobrobit. Djeca koja dobro spavaju imaju značajno bolje mentalno zdravlje, bolji imunološki sustav i bolje pamćenje.

Pokaži više

Prije odabira dječje posteljine prvo razmislite o odgovarajućoj veličini. Provjerite dimenzije djetetovog madraca, pokrivača i jastuka. Posteljina mora savršeno pristajati. Ne smije kliziti s rubova i ne smije se gužvati. Odgovarajuću veličinu najlakše ćete provjeriti na etiketi proizvoda.

Materijali

Budući da je dječja koža iznimno osjetljiva, važno jest da pri odabiru dječje posteljine razmislite o vrsti materijala. Tkanina za posteljinu mora biti bez ikakvih štetnih tvari i prijatna za kožu. Provjerite sastav posteljine i provjerite je li vaše dijete alergično na neki od sastojaka.

Za bebe i djecu prozračna pamučna posteljina daleko je najbolji izbor. Pamuk je vrsta materijala koja je vrlo ugodna za kožu. Ne iritira kožu, ugodan je i mekan. Dovoljno dobro upija vlagu i učinkovito sprječava razvoj mikroorganizama i ne izaziva alergije.

Što se tiče materijala za dječju posteljinu, vuna i lan također mogu biti odličan izbor. Ovi materijali također su nježni prema koži, a ujedno pružaju izvrsnu regulaciju temperature u svim godišnjim dobima.

Motivi i boje

Sva djeca vole svijetle boje i šarene motive. Kada birate posteljinu za svoje mališane, ograničite se na nekoliko opcija, a zatim njima prepustite konačan izbor. Dokazano je da ako se djetetu sviđa motiv na posteljini, navečer radije ide u krevet.

Održavanje

Djeca često nenamjerno zaprljaju posteljinu, zato je dobro odabrati onu koja se može prati u perilici rublja. Budući da ćete je vjerojatno dosta često prati, kupite kvalitetnu posteljinu koja će dugo trajati.

Vodonepropusna zaštita za madrac

Čest problem male djece je mokrenje u krevet. Zbog toga se preporučuje kupnja zaštite za madrac. Vodonepropusna plahta može biti dobar izbor. Time osiguravate brzo rješavanje noćne nezgode, bez dugotrajnog i zahtjevnog čišćenja madraca.

Zaštita za madrac također štiti i sam madrac od mrlja, tekućina i prljavštine. Time možete osigurati dulji životni vijek madraca. Ako pri zaštiti pripazite na vrstu materijala, takav će dodatak dobro zaštititi madrac i od grinja.

Posteljina za bebe

Kada novom članu obitelji kupite krevetić željene veličine, izaberite i odgovarajuću posteljinu. Prva dimenzija je obično 120 puta 60 centimetara, a druga 140 puta 70 centimetara.

U ponudi su i višedijelni setovi posteljine za bebe. Osim posteljine, set sadrži jastuk i pokrivač. Birati možete na primjer između posteljine od 2, 3 i 7 dijelova. Obrub za krevetić, jastuk, set s pokrivačem i baldahinom mogu se kupiti i zasebno.

Često postavljana pitanja

Što je djetetu nužno potrebno za udoban san u svom krevetu?

Dječji krevetić morate vrlo brižljivo opremiti ako želite da se mališan u njemu osjeća dobro i da skupi dovoljno snage i energije za sljedeći dan. Ne smije nedostajati kvalitetni pokrivač, jastuk, posteljina, plahta, zaštita za madrac, štitnik za kolijevku i krevetić i vreća za spavanje. Pokrivač bi trebao biti lagan, srednje topli ili topli za ugodan zagrljaj. Jastuk treba biti nizak, može biti i malo viši za bolju potporu glavi. Posteljina treba biti mekana na dodir, plahta je namijenjena kao nježna podloga na ležaju. Nadmadrac može pružiti dobru zaštitu. Štitnik daje osjećaj zaklona i zaštite od udaraca i propuha. Vreća za spavanje može biti odlična zamjena za pokrivač za djecu do četiri godine.

Zašto dječja posteljina od 100 % organskog pamuka može biti izvrstan izbor?

100 % organski pamuk već je izuzetno ugodan na dodir, a također je vrlo ugodan za kožu. Zbog svoje prozračnosti, lakoće i izvrsne drenaže u prostoriju unosi prekrasan ambijent za spavanje. Takva posteljina izvrstan je izbor za mališane koji su skloniji znojenju ili imaju osjetljiviju kožu.

Na što treba obratiti pažnju pri kupnji opreme za krevet za malu djecu sklonu alergijama i astmi?

Za djecu s astmom i alergijama preporučuje se kupnja pokrivača i jastuka od tkanine koja je tretirana dvostrukom zaštitom. Time se aktivno sprječava razvoj grinja i drugih štetnih bakterija u pokrivaču. U tom slučaju pokrivače i jastuke potrebno je prati na visokim temperaturama kako bi se učinkovito spriječio prodor i razvoj plijesni, bakterija i grinja.

Odredi parametre
Herding dječja posteljina, Psići u ophodnji Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 60 x 120 cm
Herding dječja posteljina, Psići u ophodnji

Predstavljamo vam dizajnersku i vrlo udobnu dječju posteljinu s motivom Psića u ophodnji. Osnova je od 100% pamuka. Pakiranje ove posteljine sadrži 1× presvlaku za pokrivač1× presvlaka za jastuk. Navlaka za jastuk može se zatvoriti hotelskim preklopom, a pokrivač patentnim zatvaračem. Ova posteljina oduševit će svako dijete.

Predviđeni datum otpreme: 11.12.

Dostava MALL
COSING nosač za baldahin za krevetić Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 60 x 120 cm
COSING nosač za baldahin za krevetić

Cosing nosač za baldahin primjeren je za sve krevetiće. Zahvaljujući dvostrukom ojačanju, vrlo je stabilan i siguran.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 60 x 120 cm Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 60 x 120 cm
Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 60 x 120 cm

Vodootporna plahta od frotira, 60 × 120 cm, marke Tip Trade s poliuretanskim premazom je prozračna sa našivenom gumicom po obodu. Nepropusna plahta od frotira ima hipoalergenski tretman i prikladna je za alergičare. Visina šivanog kuta je 20 cm.

Predviđeni datum otpreme: 11.12.

Dostava MALL
XKKO bambus prevlaka s lastikom, 50 x 70 cm 4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, bijela
XKKO bambus prevlaka s lastikom, 50 x 70 cm

XKKO BMB prevlaka veličine 50 × 70 cm s lastikom pruža izvrsnu kvalitetu i štednju, namjestite ju na dječji krevet. Predstavlja najbolji materijal koji možete izabrati za krevetić.

Predviđeni datum otpreme: 11.12.

Dostava MALL
4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, bijela 4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, bijela
4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, bijela

Posteljina, posebno dizajnirana za madrac za krevetiće MamaRoo Sleep 4Moms, pruža udobno mjesto za spavanje vaše bebe.

Predviđeni datum otpreme: 11.12.

Dostava MALL
COSING 3-dijelni set posteljine 4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, bijela
COSING 3-dijelni set posteljine

Set trodijelne posteljine izrađen je od pamučnog materijala, vrlo ugodnog na dodir. Materijal je nježan prema bebinoj koži i tako vašoj bebi daje miran i neometan san. Set sadrži pokrivač za pokrivač, jastukmantinel.

Predviđeni datum otpreme: 11.12.

Dostava MALL
4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, siva 4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, siva
4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, siva

Posteljina, posebno dizajnirana za madrac za krevetiće MamaRoo Sleep 4Moms, pruža udobno mjesto za spavanje vaše bebe.

Predviđeni datum otpreme: 11.12.

Dostava MALL
Jerry Fabrics plahta, 90 x 200 cm, tenk 4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, siva
Jerry Fabrics plahta, 90 x 200 cm, tenk

Plahta s motivom tenka uljepšat će svaku dječju sobu. Plahta Jerry Fabrics izrađena je od pamuka i ima praktičnu elastiku na uglovima. Dimenzije: 90 × 200 cm.

Predviđeni datum otpreme: 11.12.

Dostava MALL
Herding dječja posteljina Builder 4MOMS MamaRoo Sleep posteljina za dječji krevetić, siva
Herding dječja posteljina Builder

Herding obostrana dječja posteljina s motivima građevinskih strojeva. Komplet sadrži prevlaku za prekrivač i jastučnicu.

Predviđeni datum otpreme: 14.12.

Dostava MALL
Jerry Fabrics plahta, 90 x 200 cm, koala Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 70 x 140 cm
Jerry Fabrics plahta, 90 x 200 cm, koala

Plahta s veselim motivom koale uljepšat će svaku dječju sobu. Navlaka Jerry Fabrics izrađena je od pamuka i ima praktičnu elastiku na uglovima. Dimenzije: 90 × 200 cm.

Predviđeni datum otpreme: 14.12.

Dostava MALL
Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 70 x 140 cm Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 70 x 140 cm
Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 70 x 140 cm

Vodootporna plahta od frotira, 70 × 140 cm, marke Tip Trade s poliuretanskim premazom je prozračna sa našivenom gumicom po obodu. Nepropusna plahta od frotira ima hipoalergenski tretman i prikladna je za alergičare. Visina šivanog kuta je 20 cm.

Predviđeni datum otpreme: 14.12.

Dostava MALL
Herding dječja posteljina, pčelica Maja Tip Trade plahta, nepropusna, frotir, 70 x 140 cm
Herding dječja posteljina, pčelica Maja

Predstavljamo vam dizajnersku i vrlo udobnu dječju posteljinu s motivom pčelice Maje. Osnova je od 100% pamuka. Pakiranje ove posteljine sadrži 1× presvlaku za pokrivač1× presvlaka za jastuk. Navlaka za jastuk može se zatvoriti hotelskim preklopom, a pokrivač patentnim zatvaračem. Ova posteljina oduševit će svako dijete.

Predviđeni datum otpreme: 14.12.

Dostava MALL