Prilikom odabira hladnjaka prvenstveno se usredotočite na potrošnju i tehničke karakteristike. Važni su i volumen i glasnoća. Savjetovati ćemo vas o tome koji su hladnjaci dostupni na tržištu i kako ih pronaći u ponudi.

Pokaži više

Vrste hladnjaka

Važan čimbenik pri odabiru je vrsta hladnjaka. Svako kućanstvo ima malo drugačije zahtjeve koje treba uzeti u obzir. Na tržištu postoji nekoliko vrsta hladnjaka:

Iskoristivi volumen hladnjaka

Iskoristiva zapremina hladnjaka i zamrzivača je ključna značajka koju treba uzeti u obzir pri odabiru. Za jednu osobu trebate približno 75 l u rashladnom odjeljku i 30 l u odjeljku za zamrzavanje. Također je bitan raspored polica i ladica, što utječe na raspored hladnjaka i stvarni volumen za korištenje. Proizvođači hladnjaka daju tri podatka:

 1. Ukupni volumen – ukupni volumen hladnjaka i zamrzivača, za veću obitelj trebat će vam oko 350 - 400 l
 2. Volumen hladnjaka – volumen rashladnog odjeljka, za obitelj će vam trebati oko 250 l
 3. Volumen zamrzivača – volumena zamrzivača, za četveročlanu obitelj će vam trebati oko 100 l
NAMIG

Volumen hladnjaka odaberite tako da uobičajena iskorištenost prostora u hladnjaku bude oko 70 – 75 %. Ako hladnjak previše napunite, hrana neće biti dovoljno hladna. Ako je hladnjak premalo napunjen, hrana će biti previše hladna.

Potrošnja energije prilikom hlađenja

Hladnjaci su opremljeni energetskom naljepnicom, na kojoj je navedena i godišnja potrošnja. Energetska učinkovitost je ključna značajka, budući da je hladnjak uključen 24 sata dnevno / 7 dana u tjednu i troši najviše energije od svih uređaja.

Glasnoća hladnjaka

Iako se ne očekuje da će hladnjak biti jako glasan, morate imati na umu da radi neprekidno. Ako ga namjeravate staviti u kuhinju, razmislite i o volumenu i provjerite ove podatke na energetskoj naljepnici. Izrađava se u dB (decibelima).

 • do 35 dB – obično vrlo tihi hladnjaci (na razini šaputanja), prikladni za otvorenu kuhinju
 • oko 40 dB – uobičajeni hladnjaci, iako ćete biti svjesni njihovog rada, neće vam smetati
 • iznad 40 dB – bučniji hladnjaci, posebno pogodni za kuhinje koje su odvojene od ostalih prostorija
 • oko 50 dB – vrlo bučni hladnjaci (glasan razgovor više ljudi)
NAMIG!

Na glasnoću hladnjaka utječe i njegov smještaj. Tepih ili tapecirani namještaj malo ublažavaju buku. Imajte na umu i pravilno postavljanje nogu hladnjaka, što također utječe na glasnoću.

Hladnjaci s tehnologijom No Frost i Low Frost

Neki hladnjaci su opremljeni posebnom tehnologijom koja sprječava nakupljanje mraza i leda. Na taj način nećete morati odmrzavati hladnjak tako često ili jednostavno nikada. Najčešće ćete naići na pojmove No Frost ili Low Frost. Što oni znače?

 • Low Frost – hladnjak treba povremeno odmrzavati, ali ne tako često kao kod uobičajenih hladnjaka
 • No Frost – odjeljak za hlađenje ili zamrzavanje ne treba odmrzavati
 • Total No Frost – hladnjak i zamrzivač ne treba odmrzavati

Ostale važne tehnologije i funkcije hladnjaka

 • Super hlađenje/ zamrzavanje – hladnjak može postići veliki kapacitet za brzo hlađenje ili kratkotrajno zamrzavanje hrane
 • Antibakterijski filter / premaz – sprječava nastanak bakterija i mirisa, hranu čuva dugo svježom
 • Mogućnost promjene strane otvaranja – omogućuje vam otvaranje vrata hladnjaka s obje strane jednostavnim zaključavanjem šarki vrata
 • Funkcija pripreme leda / ledomat – uobičajeno kod američkih hladnjaka
 • Spremnik za vodu – osobito kod američkih hladnjaka
 • Nulta zona – ladica s najnižom temperaturom u hladnjaku za spremanje voća ili povrća
 • Ionizator – ograničava sposobnost razmnožavanja bakterija, hrana duže ostaje svježa
 • Dvostruko hlađenje (Twin Cooling) – hlađenje preko dva neovisna kruga, odvojena za hladnjak i zamrzivač
 • MultiAirFlow – za ravnomjerno kretanje zraka u hladnjaku
 • Fresh Zone – zona s temperaturom između 0 i 3 ˚C za dugotrajnu svježinu hrane
Beko RCHA305K30WN kombinirani hladnjak

Beko RCHA305K30WN kombinirani hladnjak

2.559 Kn

Samostojeći hladnjak Beko RCHA305K30WN može se pohvaliti s automatskim odmrzavanjem rashladnog dijela, tri podesive staklene police, četiri police u području vrata, dvije ladice za voće i povrće i zamrzivač odozdo, koji će vašu hranu čuvati pažljivo i sigurno. Nalazi se u energetskom razredu F.

Dostava MALL
Beko CNA366E40XBRN kombinirani hladnjak
6x

Beko CNA366E40XBRN kombinirani hladnjak

3.749 Kn

Samostojeći kombinirani hladnjak sa zamrzivačem Beko CNA366E40XBRN pripada energetskom razredu E. Nudi puno prostora za pohranu – 215 l za hlađenje i 109 l za zamrzavanje. Opremljen je NeoFrost sustavom hlađenja i štedljivom LED rasvjetom.

Dostava MALL
Beko BSSA210K3SN hladnjak, ugradbeni
3x

Beko BSSA210K3SN hladnjak, ugradbeni

2.509 Kn

Ugradbeni hladnjak Beko BSSA210K3SN odlikuju tri staklene police, ladica za voće i povrće i manja ladica za zamrzavanje. Hladnjak je klasificiran u energetski razred A+, a radni volumen mu je samo 35 dB.

Dostava MALL
Beko RCSA330K30WN hladnjak sa zamrzivačem
2x

Beko RCSA330K30WN hladnjak sa zamrzivačem

2.770 Kn

Kombinirani hladnjak Beko RCSA330K30WN sa zamrzivačem dolje impresionirat će vas automatskim odmrzavanjem rashladnog dijela, svojim tri staklene police podesive po visini, ladicom za voće i povrće koja omogućuje pažljivo čuvanje vašeg omiljenog voća i povrća, četvero vrata na prednjim nosačima police u pretincu za zamrzavanje. Kombinirani hladnjak nalazi se u energetskom razredu A +, a njegova radna glasnoća je 39 dB.

Dostava MALL
Bosch KIN86AFF0 hladnjak sa zamrzivačem ispod, ugradbeni
1x

Bosch KIN86AFF0 hladnjak sa zamrzivačem ispod, ugradbeni

7.212 Kn

Ugradbeni hladnjak Bosch KIN86AFF0 s visinom 177 cm se uvrštava u energetski razred A++. Odlikuje ga zamrzivač ispod, ima ladice VitaFresh Plus i BigBox, VarioZone police i sustav za odmrzivanje NoFrost.

Dostava MALL
Beko BDSA250K3SN ugradbeni hladnjak
2x

Beko BDSA250K3SN ugradbeni hladnjak

2.498 Kn

Ugradbeni hladnjak sa zamrzivačem iznad Beko BDSA250K3SN spada u energetsku klasu F. Količina rashladnog dijela je 176 l, a zapremina zamrzivača 44 l. Opremljen je ladicom za voće i povrće i četiri staklene police.

Dostava MALL
Beko BDSA180K3SN ugradbeni hladnjak
3x

Beko BDSA180K3SN ugradbeni hladnjak

2.019 Kn

Ugradbeni hladnjak sa zamrzivačem iznad Beko BDSA180K3SN spada u energetsku klasu F. Količina rashladnog dijela je 130 l, a zapremina zamrzivača 44 l. Opremljen je ladicom za voće i povrće i četiri staklene police.

Dostava MALL
Bosch KIL82AFF0 hladnjak, ugradbeni

Bosch KIL82AFF0 hladnjak, ugradbeni

6.950 Kn

Ugradbeni hladnjak s pretincem za zamrzavanje Bosch KIL82AFF0 ima ukupnu korisnu zapreminu od 286 litara – obujam rashladnog dijela iznosi 252 litara, a zapremina zamrzivača 34 litre. Spada u energetski razred A++.

Dostava MALL
Beko RCSA240M30WN hladnjak
52x

Beko RCSA240M30WN hladnjak

2.409 Kn

Kombinirani hladnjak Beko RCSA240M30WN sa zamrzivačem u donjem je energetskom razredu F, a njegova radna glasnoća je 38 dB. Ukupna zapremina mu je 229 litara.

Dostava MALL
Beko BLSA210M3SN ugradbeni hladnjak

Beko BLSA210M3SN ugradbeni hladnjak

2.440 Kn

Ugradbeni hladnjak Beko BLSA210M3SN svrstan je u energetski razred F. Volumen rashladnog dijela je 198 l. Opremljen je ladicom za voće i povrće i četiri staklene police.

Dostava MALL
Bosch KIL42AFF0 hladnjak, ugradbeni

Bosch KIL42AFF0 hladnjak, ugradbeni

4.856 Kn

Ugradbeni hladnjak s pretincem za zamrzavanje Bosch KIL42AFF0 ima ukupnu korisnu zapreminu od 195 litara – obujam rashladnog dijela iznosi 180 litara, a zapremina zamrzivača 15 litre. Spada u energetski razred A++.

Dostava MALL

Hladnjaci

Još uvijek niste sigurni što uzeti u obzir pri odabiru hladnjaka? Koju marku odabrati i koje su tehnologije dostupne u modernim hladnjacima? Pomoći ćemo vam da se orijentirate na današnjem tržištu.

Hladnjaci Gorenje

Hladnjaci Gorenje kombiniraju atraktivan dizajn i razumnu cijenu. Ovi hladnjaci su opremljeni mnogim tehnologijama, kao na primjer SuperCool za brzo hlađenje ili FastFreeze za brzo zamrzavanje. Hladnjaci Gorenje su popularni i zbog svojih različitih oblika retro dizajna.

Hladnjaci Bosch

Hladnjaci Bosch su jedni od onih koji traju. Sada nude moderne tehnologije FreshSense za postizanje stalne temperature u odjeljku za hlađenje i zamrzavanje. Senzori hladnjaka stalno prate temperaturu okoline i tako postižu optimalne postavke temperature unutar hladnjaka i zamrzivača. U ladici VitaFresh hladnjaka Bosch će vaše voće i povrće dulje otati svježe.

Hladnjaci Electrolux

Hladnjaci Electrolux su dugoročno vrlo popularni. Imaju tehnologiju SpacePlus®, koja će vam dati više prostora u hladnjaku, ili tehnologiju protiv nakupljanja leda TwinTech® za dugotrajnu svježinu hrane.

Pokaži više

Hladnjaci Samsung

Hladnjaci Samsung su dugoročno među vodećim uređajima na tržištu. Samsung obično svake godine uvodi nove tehnologije, kao na primjer Triple Cooling™ ili Twin Cooling Plus™, koja brine za optimalnu temperaturu u hladnjaku.

Hladnjaci Whirlpool

Uređajima Whirlpool tradicionalno pripisujemo šesto čulo. Kod hladnjaka Whirlpool ćete otkriti tehnologiju Fresh/Freeze Lock, koja omogućuje stalnu kontrolu temperature u hladnjaku za maksimalnu svježinu hrane. Kod nekih hladnjaka ćete naići i na šesto čulo FreshControl, koje omogućuje samostalnu regulaciju unutarnje temperature i vlage. Ova funkcija održava hranu u hladnjaku svježomdo četiri puta dulje.

Hladnjaci Beko

Hladnjaci Beko koriste novu tehnologiju NeoFrost™, što znači dva neovisna kruga i dva ventilatora, tako da se hrana ne presuši. U kombinaciji s tehnologijom Active Fresh Blue Light™, koja koristi plavu svjetlost, vaše voće i povrće dulje će ostati svježe i zadržati svoju nutritivnu vrijednost.

Jeftiniji ili skuplji hladnjak

To je sada pitanje. Skuplji hladnjaci općenito nude bolja prostorna rješenja i mnoge tehnologije za dugotrajniju svježinu hrane. Također obično imaju bolji energetski razred A+++, što će vam uštedjeti dosta energije, pa će se veća originalna investicija isplatiti za nekoliko godina uštedom na računima za struju.

Potrošnja jeftinijih hladnjaka (energetski razredi A, A+ i A++) nešto je veća, dok je početna investicija manja. Tražite li hladnjak koji će se koristiti samo povremeno, primjerice u kući za odmor, svakako preporučamo odabir jeftinijeg modela, jer u slučaju povremenog korištenja ušteda sigurno ne može pokriti veće izvorno ulaganje. U online trgovini Mall.hr ćete pronaći široku ponudu cjenovno povoljnih hladnjaka na sniženju.

Prednosti američkih hladnjaka, zašto kupiti američki hladnjak?

Američki hladnjaci imaju dvokrilni otvor. Jedna polovica je za prostrani hladnjak, a druga za veliki zamrzivač. Na tržištu postoje i četverokrilni hladnjaci. Američki hladnjak je prikladan za velike obitelji, može pohraniti hranu za do 6 osoba. Nažalost, morat ćete se pomiriti s nešto većom potrošnjom energije i glasnoćom (obično iznad 40 dB). Američki hladnjaci imaju spremnik za vodu i ledomat na prednjoj strani vrata. Bolji modeli imaju čak i kućni minibar

^ Na vrhu

U kategorijama možete pronaći ponudu najjeftinijih proizvoda razvrstanih po cijeni ugodni hladnjaci.