Hladnjaci

Energetski razred: D

Prilikom odabira hladnjaka prvenstveno se usredotočite na potrošnju i tehničke karakteristike. Važni su i volumen i glasnoća. Savjetovati ćemo vas o tome koji su hladnjaci dostupni na tržištu i kako ih pronaći u ponudi.

Pokaži više

Vrste hladnjaka

Važan čimbenik pri odabiru je vrsta hladnjaka. Svako kućanstvo ima malo drugačije zahtjeve koje treba uzeti u obzir. Na tržištu postoji nekoliko vrsta hladnjaka:

Iskoristivi volumen hladnjaka

Iskoristiva zapremina hladnjaka i zamrzivača je ključna značajka koju treba uzeti u obzir pri odabiru. Za jednu osobu trebate približno 75 l u rashladnom odjeljku i 30 l u odjeljku za zamrzavanje. Također je bitan raspored polica i ladica, što utječe na raspored hladnjaka i stvarni volumen za korištenje. Proizvođači hladnjaka daju tri podatka:

 1. Ukupni volumen – ukupni volumen hladnjaka i zamrzivača, za veću obitelj trebat će vam oko 350 - 400 l
 2. Volumen hladnjaka – volumen rashladnog odjeljka, za obitelj će vam trebati oko 250 l
 3. Volumen zamrzivača – volumena zamrzivača, za četveročlanu obitelj će vam trebati oko 100 l
NAMIG

Volumen hladnjaka odaberite tako da uobičajena iskorištenost prostora u hladnjaku bude oko 70 – 75 %. Ako hladnjak previše napunite, hrana neće biti dovoljno hladna. Ako je hladnjak premalo napunjen, hrana će biti previše hladna.

Potrošnja energije prilikom hlađenja

Hladnjaci su opremljeni energetskom naljepnicom, na kojoj je navedena i godišnja potrošnja. Energetska učinkovitost je ključna značajka, budući da je hladnjak uključen 24 sata dnevno / 7 dana u tjednu i troši najviše energije od svih uređaja.

Glasnoća hladnjaka

Iako se ne očekuje da će hladnjak biti jako glasan, morate imati na umu da radi neprekidno. Ako ga namjeravate staviti u kuhinju, razmislite i o volumenu i provjerite ove podatke na energetskoj naljepnici. Izrađava se u dB (decibelima).

 • do 35 dB – obično vrlo tihi hladnjaci (na razini šaputanja), prikladni za otvorenu kuhinju
 • oko 40 dB – uobičajeni hladnjaci, iako ćete biti svjesni njihovog rada, neće vam smetati
 • iznad 40 dB – bučniji hladnjaci, posebno pogodni za kuhinje koje su odvojene od ostalih prostorija
 • oko 50 dB – vrlo bučni hladnjaci (glasan razgovor više ljudi)
NAMIG!

Na glasnoću hladnjaka utječe i njegov smještaj. Tepih ili tapecirani namještaj malo ublažavaju buku. Imajte na umu i pravilno postavljanje nogu hladnjaka, što također utječe na glasnoću.

Hladnjaci s tehnologijom No Frost i Low Frost

Neki hladnjaci su opremljeni posebnom tehnologijom koja sprječava nakupljanje mraza i leda. Na taj način nećete morati odmrzavati hladnjak tako često ili jednostavno nikada. Najčešće ćete naići na pojmove No Frost ili Low Frost. Što oni znače?

 • Low Frost – hladnjak treba povremeno odmrzavati, ali ne tako često kao kod uobičajenih hladnjaka
 • No Frost – odjeljak za hlađenje ili zamrzavanje ne treba odmrzavati
 • Total No Frost – hladnjak i zamrzivač ne treba odmrzavati

Ostale važne tehnologije i funkcije hladnjaka

 • Super hlađenje/ zamrzavanje – hladnjak može postići veliki kapacitet za brzo hlađenje ili kratkotrajno zamrzavanje hrane
 • Antibakterijski filter / premaz – sprječava nastanak bakterija i mirisa, hranu čuva dugo svježom
 • Mogućnost promjene strane otvaranja – omogućuje vam otvaranje vrata hladnjaka s obje strane jednostavnim zaključavanjem šarki vrata
 • Funkcija pripreme leda / ledomat – uobičajeno kod američkih hladnjaka
 • Spremnik za vodu – osobito kod američkih hladnjaka
 • Nulta zona – ladica s najnižom temperaturom u hladnjaku za spremanje voća ili povrća
 • Ionizator – ograničava sposobnost razmnožavanja bakterija, hrana duže ostaje svježa
 • Dvostruko hlađenje (Twin Cooling) – hlađenje preko dva neovisna kruga, odvojena za hladnjak i zamrzivač
 • MultiAirFlow – za ravnomjerno kretanje zraka u hladnjaku
 • Fresh Zone – zona s temperaturom između 0 i 3 ˚C za dugotrajnu svježinu hrane
 • Energetski razred
  D
  ×
Samsung RB38T600DB1/EF hladnjak, kombinirani
22x

Samsung RB38T600DB1/EF hladnjak, kombinirani

5.025 Kn

Kombinirani hladnjak energetske klase D ima ukupnu zapreminu od 390 l. RB38T600DB1/EF hladnjak nudi velik kapacitet zahvaljujući tehnologiji SpaceMax. Ravnomjerno hlađenje omogućuje funkcija All-Around Cooling koja ravnomjerno hladi svaku ladicu. Funkcije Power CoolPower Freeze donose ekstra hladan zrak u hladnjak i zamrzivač.

Dostava MALL
Gorenje hladnjak NRC6203SXL5
56x

Gorenje hladnjak NRC6203SXL5

5.231 Kn

Samostojeći kombinirani hladnjak u energetskoj klasi D i dizajnu od nehrđajućeg čelika ukupne zapremine 361 l, elektroničko upravljanje i nježno LED osvjetljenje. Gorenje NRC6203SXL5 ima prekidač SensoTech za neovisnu kontrolu temperature u hladnjaku i zamrzivaču, te AdaptTech tehnologiju za uštedu energije i produljenje svježine hrane.

Dostava MALL
Samsung RB34A7B5DS9/EF Bespoke hladnjak
5x

Samsung RB34A7B5DS9/EF Bespoke hladnjak

5.131 Kn

Samostojeći hladnjak iz Bespoke linije može se pohvaliti minimalističkim i elegantnim dizajnom te jedinstvenom bojom vrata koja odgovara vašem stilu života. Zapremina hladnjaka je 344 litre, a volumen zamrzivača, koji se nalazi u donjem dijelu, je 114 litara. Zbog svog ekonomičnog rada, hladnjak je klasificiran u energetski razred D.

Dostava MALL
-7%
LG GBB72MCEFN hladnjak sa zamrzivačem
1x

LG GBB72MCEFN hladnjak sa zamrzivačem

7.544 Kn
6.949 Kn
Odlična cijena

Samostojeći hladnjak sa zamrzivačem ispod LG GBB72MCEFN svrstan je u energetski razred D. Volumen rashladnog dijela je 277 l, a volumen zamrzivača 107 l. Sadrži linearni pretvarač kompresora, Linearno hlađenje i hlađenje vrata, ladice Fresh Balancer za kontrolu vlažnosti i Fresh Converter za podešavanje temperature.

Dostava MALL
-19%
Samsung RB34A7B5D48/EF Bespoke hladnjak

Samsung RB34A7B5D48/EF Bespoke hladnjak

6.780 Kn
5.439 Kn
Odlična cijena

Samostojeći hladnjak iz linije Bespoke može se pohvaliti minimalističkim i elegantnim dizajnom te jedinstvenom bojom vrata koja odgovara vašem stilu života. Zapremina hladnjaka je 344 litre, a volumen zamrzivača, koji se nalazi u donjem dijelu, je 114 litara. Zbog svog ekonomičnog rada, hladnjak je klasificiran u energetski razred D.

Dostava MALL
Samsung RB34A7B5DCL/EF hladnjak

Samsung RB34A7B5DCL/EF hladnjak

6.759 Kn

Samostojeći hladnjak iz linije Bespoke može se pohvaliti minimalističkim i elegantnim dizajnom te jedinstvenom bojom vrata koja odgovara vašem stilu života. Zapremina hladnjaka je 344 litre, a volumen zamrzivača, koji se nalazi u donjem dijelu, je 114 litara. Zbog svog ekonomičnog rada, hladnjak je klasificiran u energetski razred D.

Dostava MALL
LG GBB72SADFN hladnjak sa zamrzivačem
24x

LG GBB72SADFN hladnjak sa zamrzivačem

5.318 Kn

LG GBB72SADFN kombinirani je hladnjak sa zamrzivačem ispod. Pripada energetskoj klasi D i ima zapreminu od 384 litre. Odlikuje ga tehnologija DoorCooling + tehnologija koja omogućuje 32% brže i učinkovitije hlađenje.

Dostava MALL
Bosch KGF39PIDP hladnjak, kombinirani
1x

Bosch KGF39PIDP hladnjak, kombinirani

9.900 Kn

Hladnjak Bocsh KGF39PIDP ima ukupnu korisnu zapreminu od 345 l – obujam rashladnog dijela je 256 litara, a zapremina zamrzivača 89 litara. Razvrstana je u energetski razred D.

Dostava MALL
Whirlpool WHC18 T573 hladnjak, ugradbeni
1x

Whirlpool WHC18 T573 hladnjak, ugradbeni

7.184 Kn

Ugradbeni hladnjak u energetskom razredu D ima ukupnu zapreminu 250 l. Whirlpool WHC18 T573 ima tehnologiju 6. osjetila, sustav protiv smrzavanja Total NoFrost i LED zaslon osjetljiv na dodir. Fleksibilne pregrade na unutarnjim vratima

Dostava MALL
Liebherr SBNsdd 5264 samostojeći hladnjak s BioFresh sustavom

Liebherr SBNsdd 5264 samostojeći hladnjak s BioFresh sustavom

20.545 Kn

Samostojeći hladnjak Liebherr SBNsdd 5264 pripada energetskom razredu D. Može se pohvaliti BioFresh sustavom za konzerviranje hrane i sustavom koji štiti odjeljak zamrzivača od neželjenog NoFrost zaleđivanja. Ukupna zapremina je 313 litara, od čega 181 litara za područje hlađenja, od čega 180,7 litara za BioFresh i 133 litara za zamrzivač.

Dostava MALL
Liebherr CBNsfd 5723 kombinirani hladnjak sa zamrzivačem sa sustavom BioFresh i NoFrost

Liebherr CBNsfd 5723 kombinirani hladnjak sa zamrzivačem sa sustavom BioFresh i NoFrost

7.729 Kn

Kombinirani samostojeći hladnjak Liebherr CBNsfd 5723 pripada energetskom razredu D. Može se pohvaliti BioFresh sustavom za konzerviranje hrane i sustavom koji štiti odjeljak zamrzivača od neželjenog NoFrost zaleđivanja. Ukupna zapremina je 360 litara, od čega 103 litara za zamrzivač, 158,8 litara za hladnjak i 98,9 litara za BioFresh odjeljak.

Dostava MALL

Hladnjaci

Još uvijek niste sigurni što uzeti u obzir pri odabiru hladnjaka? Koju marku odabrati i koje su tehnologije dostupne u modernim hladnjacima? Pomoći ćemo vam da se orijentirate na današnjem tržištu.

Hladnjaci Gorenje

Hladnjaci Gorenje kombiniraju atraktivan dizajn i razumnu cijenu. Ovi hladnjaci su opremljeni mnogim tehnologijama, kao na primjer SuperCool za brzo hlađenje ili FastFreeze za brzo zamrzavanje. Hladnjaci Gorenje su popularni i zbog svojih različitih oblika retro dizajna.

Hladnjaci Bosch

Hladnjaci Bosch su jedni od onih koji traju. Sada nude moderne tehnologije FreshSense za postizanje stalne temperature u odjeljku za hlađenje i zamrzavanje. Senzori hladnjaka stalno prate temperaturu okoline i tako postižu optimalne postavke temperature unutar hladnjaka i zamrzivača. U ladici VitaFresh hladnjaka Bosch će vaše voće i povrće dulje otati svježe.

Hladnjaci Electrolux

Hladnjaci Electrolux su dugoročno vrlo popularni. Imaju tehnologiju SpacePlus®, koja će vam dati više prostora u hladnjaku, ili tehnologiju protiv nakupljanja leda TwinTech® za dugotrajnu svježinu hrane.

Pokaži više

Hladnjaci Samsung

Hladnjaci Samsung su dugoročno među vodećim uređajima na tržištu. Samsung obično svake godine uvodi nove tehnologije, kao na primjer Triple Cooling™ ili Twin Cooling Plus™, koja brine za optimalnu temperaturu u hladnjaku.

Hladnjaci Whirlpool

Uređajima Whirlpool tradicionalno pripisujemo šesto čulo. Kod hladnjaka Whirlpool ćete otkriti tehnologiju Fresh/Freeze Lock, koja omogućuje stalnu kontrolu temperature u hladnjaku za maksimalnu svježinu hrane. Kod nekih hladnjaka ćete naići i na šesto čulo FreshControl, koje omogućuje samostalnu regulaciju unutarnje temperature i vlage. Ova funkcija održava hranu u hladnjaku svježomdo četiri puta dulje.

Hladnjaci Beko

Hladnjaci Beko koriste novu tehnologiju NeoFrost™, što znači dva neovisna kruga i dva ventilatora, tako da se hrana ne presuši. U kombinaciji s tehnologijom Active Fresh Blue Light™, koja koristi plavu svjetlost, vaše voće i povrće dulje će ostati svježe i zadržati svoju nutritivnu vrijednost.

Jeftiniji ili skuplji hladnjak

To je sada pitanje. Skuplji hladnjaci općenito nude bolja prostorna rješenja i mnoge tehnologije za dugotrajniju svježinu hrane. Također obično imaju bolji energetski razred A+++, što će vam uštedjeti dosta energije, pa će se veća originalna investicija isplatiti za nekoliko godina uštedom na računima za struju.

Potrošnja jeftinijih hladnjaka (energetski razredi A, A+ i A++) nešto je veća, dok je početna investicija manja. Tražite li hladnjak koji će se koristiti samo povremeno, primjerice u kući za odmor, svakako preporučamo odabir jeftinijeg modela, jer u slučaju povremenog korištenja ušteda sigurno ne može pokriti veće izvorno ulaganje. U online trgovini Mall.hr ćete pronaći široku ponudu cjenovno povoljnih hladnjaka na sniženju.

Prednosti američkih hladnjaka, zašto kupiti američki hladnjak?

Američki hladnjaci imaju dvokrilni otvor. Jedna polovica je za prostrani hladnjak, a druga za veliki zamrzivač. Na tržištu postoje i četverokrilni hladnjaci. Američki hladnjak je prikladan za velike obitelji, može pohraniti hranu za do 6 osoba. Nažalost, morat ćete se pomiriti s nešto većom potrošnjom energije i glasnoćom (obično iznad 40 dB). Američki hladnjaci imaju spremnik za vodu i ledomat na prednjoj strani vrata. Bolji modeli imaju čak i kućni minibar

^ Na vrhu

U kategorijama možete pronaći ponudu najjeftinijih proizvoda razvrstanih po cijeni ugodni hladnjaci.