Prilikom odabira hladnjaka prvenstveno se usredotočite na potrošnju i tehničke karakteristike. Važni su i volumen i glasnoća. Savjetovati ćemo vas o tome koji su hladnjaci dostupni na tržištu i kako ih pronaći u ponudi.

Pokaži više

Vrste hladnjaka

Važan čimbenik pri odabiru je vrsta hladnjaka. Svako kućanstvo ima malo drugačije zahtjeve koje treba uzeti u obzir. Na tržištu postoji nekoliko vrsta hladnjaka:

Iskoristivi volumen hladnjaka

Iskoristiva zapremina hladnjaka i zamrzivača je ključna značajka koju treba uzeti u obzir pri odabiru. Za jednu osobu trebate približno 75 l u rashladnom odjeljku i 30 l u odjeljku za zamrzavanje. Također je bitan raspored polica i ladica, što utječe na raspored hladnjaka i stvarni volumen za korištenje. Proizvođači hladnjaka daju tri podatka:

 1. Ukupni volumen – ukupni volumen hladnjaka i zamrzivača, za veću obitelj trebat će vam oko 350 - 400 l
 2. Volumen hladnjaka – volumen rashladnog odjeljka, za obitelj će vam trebati oko 250 l
 3. Volumen zamrzivača – volumena zamrzivača, za četveročlanu obitelj će vam trebati oko 100 l
NAMIG

Volumen hladnjaka odaberite tako da uobičajena iskorištenost prostora u hladnjaku bude oko 70 – 75 %. Ako hladnjak previše napunite, hrana neće biti dovoljno hladna. Ako je hladnjak premalo napunjen, hrana će biti previše hladna.

Potrošnja energije prilikom hlađenja

Hladnjaci su opremljeni energetskom naljepnicom, na kojoj je navedena i godišnja potrošnja. Energetska učinkovitost je ključna značajka, budući da je hladnjak uključen 24 sata dnevno / 7 dana u tjednu i troši najviše energije od svih uređaja.

Glasnoća hladnjaka

Iako se ne očekuje da će hladnjak biti jako glasan, morate imati na umu da radi neprekidno. Ako ga namjeravate staviti u kuhinju, razmislite i o volumenu i provjerite ove podatke na energetskoj naljepnici. Izrađava se u dB (decibelima).

 • do 35 dB – obično vrlo tihi hladnjaci (na razini šaputanja), prikladni za otvorenu kuhinju
 • oko 40 dB – uobičajeni hladnjaci, iako ćete biti svjesni njihovog rada, neće vam smetati
 • iznad 40 dB – bučniji hladnjaci, posebno pogodni za kuhinje koje su odvojene od ostalih prostorija
 • oko 50 dB – vrlo bučni hladnjaci (glasan razgovor više ljudi)
NAMIG!

Na glasnoću hladnjaka utječe i njegov smještaj. Tepih ili tapecirani namještaj malo ublažavaju buku. Imajte na umu i pravilno postavljanje nogu hladnjaka, što također utječe na glasnoću.

Hladnjaci s tehnologijom No Frost i Low Frost

Neki hladnjaci su opremljeni posebnom tehnologijom koja sprječava nakupljanje mraza i leda. Na taj način nećete morati odmrzavati hladnjak tako često ili jednostavno nikada. Najčešće ćete naići na pojmove No Frost ili Low Frost. Što oni znače?

 • Low Frost – hladnjak treba povremeno odmrzavati, ali ne tako često kao kod uobičajenih hladnjaka
 • No Frost – odjeljak za hlađenje ili zamrzavanje ne treba odmrzavati
 • Total No Frost – hladnjak i zamrzivač ne treba odmrzavati

Ostale važne tehnologije i funkcije hladnjaka

 • Super hlađenje/ zamrzavanje – hladnjak može postići veliki kapacitet za brzo hlađenje ili kratkotrajno zamrzavanje hrane
 • Antibakterijski filter / premaz – sprječava nastanak bakterija i mirisa, hranu čuva dugo svježom
 • Mogućnost promjene strane otvaranja – omogućuje vam otvaranje vrata hladnjaka s obje strane jednostavnim zaključavanjem šarki vrata
 • Funkcija pripreme leda / ledomat – uobičajeno kod američkih hladnjaka
 • Spremnik za vodu – osobito kod američkih hladnjaka
 • Nulta zona – ladica s najnižom temperaturom u hladnjaku za spremanje voća ili povrća
 • Ionizator – ograničava sposobnost razmnožavanja bakterija, hrana duže ostaje svježa
 • Dvostruko hlađenje (Twin Cooling) – hlađenje preko dva neovisna kruga, odvojena za hladnjak i zamrzivač
 • MultiAirFlow – za ravnomjerno kretanje zraka u hladnjaku
 • Fresh Zone – zona s temperaturom između 0 i 3 ˚C za dugotrajnu svježinu hrane
Beko RCHA305K30WN kombinirani hladnjak

Beko RCHA305K30WN kombinirani hladnjak

2.480 Kn

Samostojeći hladnjak Beko RCHA305K30WN može se pohvaliti s automatskim odmrzavanjem rashladnog dijela, tri podesive staklene police, četiri police u području vrata, dvije ladice za voće i povrće i zamrzivač odozdo, koji će vašu hranu čuvati pažljivo i sigurno. Nalazi se u energetskom razredu F.

Dostava MALL
Gorenje ugradbeni kombinirani hladnjak RKI4182E1
4x

Gorenje ugradbeni kombinirani hladnjak RKI4182E1

3.999 Kn

Ugradbeni kombinirani hladnjak sa zamrzivačem Gorenje RKI4182E1 pripada energetskom razredu A++ i ima volumen od 260 L. Rashladni dio ima volumen od 189 L, a dio za zamrzavanje volumen od 71 L.

Dostava MALL
Amica BM132.3 ugradbeni hladnjak

Amica BM132.3 ugradbeni hladnjak

2.299 Kn
Posljednji komad!

Ugradbeni hladnjak Amica BM132.3 pripada energetskom razredu F i ima 2 police i 3 police u vratima, stalak za jaja1 mjesto u zamrzivaču. Razina buke je 40 dB i održava temperaturu u slučaju nestanka struje još 11 sati.

Dostava MALL
Beko BSSA210K3SN hladnjak, ugradbeni
3x

Beko BSSA210K3SN hladnjak, ugradbeni

2.439 Kn

Ugradbeni hladnjak Beko BSSA210K3SN odlikuju tri staklene police, ladica za voće i povrće i manja ladica za zamrzavanje. Hladnjak je klasificiran u energetski razred A+, a radni volumen mu je samo 35 dB.

Dostava MALL
Gorenje NRKI4182P1 kombinirani hladnjak, ugradbeni
2x

Gorenje NRKI4182P1 kombinirani hladnjak, ugradbeni

4.759 Kn

Ugrađeni integrirani hladnjak sa zamrzivačem NRKI4182P1 pripada energetskom razredu A ++. Rashladni dio ima spremnik od 183 l, a smrzavajući 57 l. Ima pametni sustav za održavanje konstantne temperature u hladnjaku, super funkciju smrzavanja i elektroničku kontrolu putem LED zaslona.

Dostava MALL
Samsung BRB26600FWW/EF ugradbeni hladnjak
9x

Samsung BRB26600FWW/EF ugradbeni hladnjak

6.000 Kn

Ugradbeni hladnjak BRB26600FWW/EF može se pohvaliti izvrsnim energetskim razredom F i zapreminom od 267 L. Zamrzivač ima zapreminu od 74 L, a hladnjak 197 L.

Dostava MALL
Amica ugradbeni kombinirani hladnjak BK316.3
5x

Amica ugradbeni kombinirani hladnjak BK316.3

3.319 Kn

Amica samostojeći kombinirani hladnjak BK316.3 spada u energetski razred F. Volumen dijela za hlađenje iznosi 182 l, a volumen zamrzivača je 60 l.

Dostava MALL
TESLA RI2700M1 ugradbeni kombinirani hladnjak

TESLA RI2700M1 ugradbeni kombinirani hladnjak

3.588 Kn

Ugradbeni kombinirani hladnjak Tesla RI2700M1 može se pohvaliti elegantnim dizajnom, 269 litre ukupne zapremine i snažnim kompresorom. Pripada energetskom razredu F.

Dostava MALL
Amica BM203.3 ugradbeni hladnjak, 178 l
5x

Amica BM203.3 ugradbeni hladnjak, 178 l

2.690 Kn

Ugradbeni hladnjak Amica BM203.3 pripada energetskom razredu F i troši 185 kWh energije godišnje. Volumen rashladnog dijela iznosi 163 litara, a volumen zamrzivača je 16 litara.

Dostava MALL
Gorenje RI4122E1 hladnjak, ugradbeni
5x

Gorenje RI4122E1 hladnjak, ugradbeni

2.999 Kn
Posljednji komad!

Ugradbeni integrirani hladnjak RI4122E1 pripada energetskom razredu A ++. Može se pohvaliti ukupnom neto spremnikom od 199 litara, četiri police i ladicom za voće i povrće CrispZone.

Dostava MALL
VOX electronics KG 3330 SF kombinirani hladnjak
1x

VOX electronics KG 3330 SF kombinirani hladnjak

2.757 Kn
Posljednji komad!

Samostojeći kombinirani hladnjak Vox KG 3330 SF troši 261 kWh energije godišnje, što ga svrstava u energetski razred F. Volumen hladnjaka je 242 litre, a u zamrzivaču je dostupno 70 litara prostora.

Dostava MALL

Hladnjaci

Još uvijek niste sigurni što uzeti u obzir pri odabiru hladnjaka? Koju marku odabrati i koje su tehnologije dostupne u modernim hladnjacima? Pomoći ćemo vam da se orijentirate na današnjem tržištu.

Hladnjaci Gorenje

Hladnjaci Gorenje kombiniraju atraktivan dizajn i razumnu cijenu. Ovi hladnjaci su opremljeni mnogim tehnologijama, kao na primjer SuperCool za brzo hlađenje ili FastFreeze za brzo zamrzavanje. Hladnjaci Gorenje su popularni i zbog svojih različitih oblika retro dizajna.

Hladnjaci Bosch

Hladnjaci Bosch su jedni od onih koji traju. Sada nude moderne tehnologije FreshSense za postizanje stalne temperature u odjeljku za hlađenje i zamrzavanje. Senzori hladnjaka stalno prate temperaturu okoline i tako postižu optimalne postavke temperature unutar hladnjaka i zamrzivača. U ladici VitaFresh hladnjaka Bosch će vaše voće i povrće dulje otati svježe.

Hladnjaci Electrolux

Hladnjaci Electrolux su dugoročno vrlo popularni. Imaju tehnologiju SpacePlus®, koja će vam dati više prostora u hladnjaku, ili tehnologiju protiv nakupljanja leda TwinTech® za dugotrajnu svježinu hrane.

Pokaži više

Hladnjaci Samsung

Hladnjaci Samsung su dugoročno među vodećim uređajima na tržištu. Samsung obično svake godine uvodi nove tehnologije, kao na primjer Triple Cooling™ ili Twin Cooling Plus™, koja brine za optimalnu temperaturu u hladnjaku.

Hladnjaci Whirlpool

Uređajima Whirlpool tradicionalno pripisujemo šesto čulo. Kod hladnjaka Whirlpool ćete otkriti tehnologiju Fresh/Freeze Lock, koja omogućuje stalnu kontrolu temperature u hladnjaku za maksimalnu svježinu hrane. Kod nekih hladnjaka ćete naići i na šesto čulo FreshControl, koje omogućuje samostalnu regulaciju unutarnje temperature i vlage. Ova funkcija održava hranu u hladnjaku svježomdo četiri puta dulje.

Hladnjaci Beko

Hladnjaci Beko koriste novu tehnologiju NeoFrost™, što znači dva neovisna kruga i dva ventilatora, tako da se hrana ne presuši. U kombinaciji s tehnologijom Active Fresh Blue Light™, koja koristi plavu svjetlost, vaše voće i povrće dulje će ostati svježe i zadržati svoju nutritivnu vrijednost.

Jeftiniji ili skuplji hladnjak

To je sada pitanje. Skuplji hladnjaci općenito nude bolja prostorna rješenja i mnoge tehnologije za dugotrajniju svježinu hrane. Također obično imaju bolji energetski razred A+++, što će vam uštedjeti dosta energije, pa će se veća originalna investicija isplatiti za nekoliko godina uštedom na računima za struju.

Potrošnja jeftinijih hladnjaka (energetski razredi A, A+ i A++) nešto je veća, dok je početna investicija manja. Tražite li hladnjak koji će se koristiti samo povremeno, primjerice u kući za odmor, svakako preporučamo odabir jeftinijeg modela, jer u slučaju povremenog korištenja ušteda sigurno ne može pokriti veće izvorno ulaganje. U online trgovini Mall.hr ćete pronaći široku ponudu cjenovno povoljnih hladnjaka na sniženju.

Prednosti američkih hladnjaka, zašto kupiti američki hladnjak?

Američki hladnjaci imaju dvokrilni otvor. Jedna polovica je za prostrani hladnjak, a druga za veliki zamrzivač. Na tržištu postoje i četverokrilni hladnjaci. Američki hladnjak je prikladan za velike obitelji, može pohraniti hranu za do 6 osoba. Nažalost, morat ćete se pomiriti s nešto većom potrošnjom energije i glasnoćom (obično iznad 40 dB). Američki hladnjaci imaju spremnik za vodu i ledomat na prednjoj strani vrata. Bolji modeli imaju čak i kućni minibar

^ Na vrhu

U kategorijama možete pronaći ponudu najjeftinijih proizvoda razvrstanih po cijeni ugodni hladnjaci.