Kako izabrati pravu maskaru?

Osim sastava i učinka kojeg želite postići, važno je paziti i na oblik četkice. Oblik četkice utječe na to kako će maskara izgledati na vašim trepavicama te hoćete li postići željeni učinak.

Na što moraš misliti prilikom kupnje maskare?

Na prvom mjestu, nikako ne zaboravite da svaka maskara na različitim očima djeluje drugačije. Sve ovisi o dužini, gustoći i obliku vaših trepavica. Osim na formulu, sastav i učinak kojeg želite postići sa specifičnom maskarom, morate misliti i na oblik četkice. To možda i najviše utječe na to kako će maskara izgledati na vašim trepavicama i hoćete li postići željeni efekt. Možete birati između klasičnih i vodootpornih maskara.

Velika mekana četkica – za mega volumen trepavica

Što je četkica gušća i veća, to će gušće i dalje biti trepavice nakon nanošenja maskare. Morate misliti i na veličinu očiju, a posebno ako su vaše oči jako velike ili nešto manje. Ukoliko imate manje oči, maskara s velikom mekanom četkicom i nije najbolji izbor, budući da ćete ju teško nanijeti bez da uprljate kapke.

Zakrivljena četkica – za proširene i raskošne trepavice

Zakrivljenu četkicu najčešće koristimo za uvijanje trepavica. Sitne čekinje razdvajaju trepavice i omogućuju nanošenje maskare bez grudica, zato se ne stvara osjećaj težine na trepavicama.

Dvostruko zakrivljena četkica – za učinak uzdignutih trepavica

Dvostruko zakrivljena četkica obuhvatit će svaku trepavicu od korijena do vrhova, izdužiti ju, uzdignuti i zakriviti.

Četkica s oštrim vrhom

Takva četkica odgovara djevojkama i ženama s manjim očima i njome možete obuhvatiti i najmanje trepavice u kutovima oka. Drugi kraj četkice je širi i njegova je namjera to da »digne« trepavice. Takva je četkica idealna za oblikovanje izgleda »mačjih očiju«.

Savjet: Prilikom nanošenja maskare obratite pažnju na korijen trepavica. Nanesite deblji sloj na korijen trepavica, a potom laganim pokretom potegnite četkicu do rubova trepavica. Ako budete pretjeravali s količinom maskare na rubovima, opteretit ćete trepavice i imat ćete osjećaj teških trepavica.

Ako želite istaknuti svoje oči, možete birati između široke ponude: