Vodiči za kupnju - Zdravlje i osobna njega

Zajedno izrađujemo maske

Postoji velika potražnja za kirurškim maskama, ali često nedostaje zalihe, zato se mnogi odlučuju sami izraditi maske. Takve maske, unatoč tome da ne pružaju istu zaštitu kao i one kirurške, mogu smanjiti mogućnost zaraze, jer tako štitimo sebe i ljude oko sebe.


6 savjeta za zdravu i pravilnu prehranu

Prehrana je, osim redovite tjelovježbe, jedan od najvažnijih faktora kod očuvanja zdrave tjelesne težine. Moramo piti dovoljno vode, jesti dovoljno svježih namirnica koje sadrže visoki udio vode, a moramo izbjegavati alkohol, slatka pića i šećer. Čak i male promjene u prehrani mogu znatno utjecati na naše zdravlje i raspoloženje.


Koja je sportska prehrana pravilna za vas?

Pojam »sportska prehrana« podrazumijeva način prehrane namijenjen specifičnom cilju. Taj cilj može biti poboljšanje izdržljivosti, povećanje snage i mišićne mase, poboljšanje regeneracije i oblikovanja tijela. »Sportska prehrana« obuhvaća i područje prehrane za očuvanje zdravlja i aktivnog načina života.


Kako izabrati pravu maskaru?

Osim sastava i učinka kojeg želite postići, važno je paziti i na oblik četkice. Oblik četkice utječe na to kako će maskara izgledati na vašim trepavicama te hoćete li postići željeni učinak.