Radite od doma?

Opremite kućni ured
po vašoj mjeri!

Savjeti za učinkovit rad kod kuće

1. Ponašajte se kao da idete na posao

Bez odgađanja uobičajene budilice i duljeg izležavanja u krevetu. Pridržavajte se rutine na koju je vaše tijelo naučeno. Iako ćete raditi kod kuće, svejedno se preobucite iz pidžame :-). Rad kod kuće bit će puno lakši budete li se pridžavali rutine na koju ste naučeni. Kada niste u neposrednom kontaktu s kolegama, vaša motivacija za rad može pasti. Svaki dan izmijenite nekoliko osobnih poruka iz kućnog ureda, popijte kavu putem video poziva i odmah će vam biti lakše.

2. Odredite svoj prostor za rad

Neki od nas ne mogu si priuštiti odvojenu sobu u kojoj bismo imali kućni ured, pogotovo ako i naš partner radi kod kuće. Međutim, bit će dovoljan čak i malen kutak kojeg možete opremiti prema vašim željama. Opremite svoj prostor za rad na način sličan onome kojeg imate na poslu.

3. Pomislite na leđa

Kauč ili omiljeni naslonjač je odlično rješenje za brzo odgovaranje na elektronsku poštu ili jednosatni odmor uz knjigu. Ako pak tamo sjedite osam sati na dan, vaša će se kralježnica brzo početi žaliti. Pronađite stolicu koja će vam omogućiti da sjedite u pravilnom položaju..

4. Odvojite poslovni od privatnog života

Nemojte započeti dan čitanjem elektronske pošte dok ste još u krevetu, ali nemojte ni čitati knjigu za vrijeme radnog vremena. Pokušajte eliminirati vanjske faktore – nekome će pomoći već i to da zatvori vrata, dok neki koriste čepiće za uši. S obitelji se dogovorite da vam ne smetaju ako nosite slušalice – tako će točno znati kada imate službeni poziv ili važnu zadaću.