Ako ste u potrazi za slušalicama ili mikrofonom, a niste sigurni koje biste izabrali, u nastavku vam donosimo savjete i karakteristike uz koje će vam biti lakše pronaći proizvod koji će odgovarati baš vama.

Pokaži više

Vrste slušalica

Ušne slušalice

Male slušalice koje idu direktno u ušni kanal. Imaju dobru zvučnu izolaciju, daju kvalitetniji zvuk i ne ispadaju iz uha. Najčešći su izbor za slušanje glazbe u pokretu. Idealne su za sportske aktivnosti, vožnju gradskim prijevozom ili slušanje glazbe s pametnog telefona.

Naglavne slušalice

Slušalice koje idu preko cijelih ušiju. Dizajnirane su da se prilagode vašem uhu i da u potpunosti eliminiraju buku. Idealne su za slušanje glazbe kod kuće ili da dobijete bolji zvuk s TV-a. Iako su znatno veće, nude dinamičniji zvuk, ali i veću udobnost prilikom dužeg korištenja. Postoje dvije vrste: otvorenog dizajna (bez zvučne izolacije) i zatvorenog dizajna (s zvučnom izolacijom).

Bežične slušalice

Osiguravaju maksimalnu udobnost i slobodu kretanja. To su obično slušalice koje se s uređajima povezuju Bluetooth vezom. Postoje i druge bežične tehnologije, ali standard za Bluetooth je danas najčešće korišten jer je najstabilniji i najmanje nesiguran. Podržavaju ga praktično svi mobilni uređaji, kao i sve veći broj drugih uređaja.

Frekvencijski raspon slušalica

Odaziv frekvencije ili frekvencijski raspon pokazuje raspon zvučnih frekvencija koji slušalice mogu proizvesti. Mjeri se u hercima, a najmanji iznos predstavlja frekvenciju basa, dok najveći predstavlja najviše tonove. Većina slušalica ima utvrđeni odaziv od oko 20Hz do 20.000Hz, što se poklapa s frekvencijama koje ljudsko uho može čuti.

Karakteristike slušalica

Driver - zvučna jedinica. Iako veći driver osigurava veći frekvencijski raspon, veće nije nužno i bolje.

Frekvencijski raspon - raspon zvuka slušalica, mjeren u Herzima (Hz). Veći raspon znači kvalitetniji zvuk, jer obuhvaća više visokotonaca i niskotonaca.

Impedancija -predstavlja otpor. Što je otpor veći, slušalice trebaju više snage da proizvedu zvuk. Otpor će vam reći za koji uređaj su slušalice namijenjene. Većina slušalica ima otpor do 16, 32 i 64 ohma, što znači da su namijenjene za široku upotrebu na prijenosnim uređajima poput mobitela, mp3 playera i slično. U pravilu, otpor koji pruža uređaj treba biti 8 puta manji od slušalica. Na uređaj od 4 ohma idu slušalice od 32 ohma.

Osjetljivost -pokazuje glasnoću koju slušalice mogu postići u odnosu na snagu izvora zvuka (pojačalo, mobitel i sl.), a mjeri se u decibelima (dB) i glasnoći po megavatu (mW) snage uređaja. Što je uređaj snažniji, to osjetljivost slušalica treba biti veća.

U ponudi na MALL.HR stranici možete pronaći slušalice priznatih proizvođača kao što je Logitech, JBL, Sennheiser i brojne druge. Također, možete pronaći i slušalice s mikrofonom.

Odredi parametre
Odlična cijena
Logitech H390 slušalice, USB, bijele (981-001286) Logitech H390 slušalice, USB, bijele (981-001286)
Logitech H390 slušalice, USB, bijele (981-001286)

Logitech H390 slušalice s mikrofonom. Dizajnirane su s dizajnom trake za glavu, spojnim kabelom duljine 2,3 m, USB priključkom te podstavljenim jastučićima za uši i prstenom za veću udobnost.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
Odlična cijena
Logitech H390 slušalice, USB, roza (981-001281) Logitech H390 slušalice, USB, bijele (981-001286)
Logitech H390 slušalice, USB, roza (981-001281)

Logitech H390 slušalice s mikrofonom. Dizajnirane su s dizajnom trake za glavu, spojnim kabelom duljine 2,3 m, USB priključkom te podstavljenim jastučićima za uši i prstenom za veću udobnost.

Predviđeni datum otpreme: ODMAH

MALL
Logitech Stereo Headset H110 Logitech H390 slušalice, USB, bijele (981-001286)
Logitech Stereo Headset H110

Veoma kvalitetne i priručne slušalice po povoljnoj cijeni. Imaju ugrađen mikrofon. Odlično će vam služiti tako za slušanje glazbe kao za komuniciranje preko interneta.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
Logitech slušalice s mikrofonom 960 USB OEM Logitech slušalice s mikrofonom 960 USB OEM
Logitech slušalice s mikrofonom 960 USB OEM

Lijepo, stilski oblikovane slušalice s mikrofonom. Odlikuje ih tipka za brzo isključivanje zvuka (mute) i funkcija za uklanjanje zvukova iz okolice.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
Logitech H390 Headset Logitech slušalice s mikrofonom 960 USB OEM
Logitech H390 Headset

Lagane, naglavne slušalice Logitech H390, s USB priključkom će pojednostaviti vaše internet razgovore. Imaju podesiv mikrofon s sitemom za uklanjanje šumova koji garantira kristalno čist zvuk. H390 slušalice su idealno rješenje za razgovor preko MSN-a, Skype-a i drugih internet chat programa.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
Jabra Evolve 40 slušalice s mikrofonom Logitech slušalice s mikrofonom 960 USB OEM
Jabra Evolve 40 slušalice s mikrofonom

Profesionalne slušalice s mikrofonom Jabra EVOLVE 40 dizajnirane su za rad u uredu, pozive i glazbu.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
Logitech slušalice stereo H151, crne Logitech slušalice stereo H151, crne
Logitech slušalice stereo H151, crne

Slušalice stereo Logitech H151, crne. Dizajnirane su za jednostavno korištenje i udobnost. Dimenzije (Š x V x D): 145×200×60 mm.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
Audio-Technica slušalice ATH-GDL3 Logitech slušalice stereo H151, crne
Audio-Technica slušalice ATH-GDL3

S njima će igranje igrica biti jednostavno – moderne Audio-Technica ATH-GDL3 kablovske gaming slušalice umnožit će vaše iskustvo igranja s vrhunskim zvukom. Cijenit ćete ih dok igrate igrice i slušate glazbu. Imaju moćne 45 mm sonde, odvojivi mikrofon na nosaču i odvojive kabele od 1,2 m i 3 m. Pružaju nevjerojatan prostorni zvučni efekt. Osim toga, zbog otvorenog dizajna nećete biti izolirani od onoga što se događa oko vas.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
REMAX RW-105 slušalice Logitech slušalice stereo H151, crne
REMAX RW-105 slušalice

Žične slušalice s 1,2 m dugim kabelom i 3,5 mm priključkom.

Predviđeni datum otpreme: ODMAH

MALL
Logitech H650e mono slušalice s mikrofonom Microsoft Modern Headset slušalice s mikrofonom
Logitech H650e mono slušalice s mikrofonom

Logitech H650e su kvalitetne naglavne slušalice s podesivim mikrofonom. Visoka kvaliteta brine za njihovu svestranost, možete ih koristiti u radu s računalom, za gledanje filmova ili slušanje glazbe, te razgovore.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
Microsoft Modern Headset slušalice s mikrofonom Microsoft Modern Headset slušalice s mikrofonom
Microsoft Modern Headset slušalice s mikrofonom
Dodatnih 20% popusta na odabrane artikle marke Microsoft s promo kodom MICROS20HR. Akcija vrijedi do 31.3.2023 ili do isteka zaliha.
Dodatnih 25% popusta na odabrane Microsoftove proizvode s promo kodom 25MSOFTHR. Ponuda vrijedi do 31.12.2022 ili do prodaje zaliha.
Slušalice elegantnog oblika Modern Headset. Uključeni su kvalitetan mikrofon i kontroler zvuka.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL
Sennheiser slušalica PC 7 USB, mono Microsoft Modern Headset slušalice s mikrofonom
Sennheiser slušalica PC 7 USB, mono

Naglavna slušalica Sennheiser PC 7 reproducira čist zvuk. Slušalica je lagana i udobna.

Predviđeni datum otpreme: DANAS

MALL