Sušilica rublja

Sušilica za rublje neizostavan je pratilac za one koji žele da im odjeća bude odmah suha, mirisna, bez mucica, prašine i alergena. Kako odabrati sušilicu koja će vam uštedjeti vrijeme, na što obratiti pozornost pri odabiru i kakav je izbor na tržištu?

Pokaži više

Zašto kupiti sušilicu i kako je odabrati?

Za sušilicu rublja usredotočite se na kapacitet, vrstu sušenja, energetski razred, kao i tehnologiju koja će vam olakšati sušenje. Osim toga, obratite pažnju na prednosti i nedostatke sušilice:

+ brzo sušenje bez potrebe vješanja i skidanja rublja s užeta za sušenje ili drugih pomagala - visoko početno ulaganje u uređaj
+ ušteda vremena - kasniji troškovi tijekom rada
+ uklanja prašinu, dlačice i alergene - zauzima prostor stana ili kuće
+ ne morate glačati rublje

Vrste sušilica rublja

 • Kondenzacijske sušilice - vruća para se tijekom sušenja pretvaramu vodu i odvodi se u spremnik, pogodan za povremeno pranje
 • Kondenzacijska sušilica s toplinskom crpkom - pogodno za redovito sušenje, topli zrak se hladi i energija se vraća u upotrebu
 • Parna kondenzacijska sušilica - rublje se suši vrućom parom, koja rublje odmah čini prozračnijim i mekšim, rublje se ne mora glačati
 • Sušilica s ventilatorom – također ventilira, usisava i zagrijava zrak, pogodna za velike kupaonice i praonice, a potrebno joj je osigurati odvod zraka iz kuće
 • Samostalna sušilica rublja

  Kod kondenzacijskih sušilica obratite pažnju na to da njezin kapacitet bude identičan kapacitetu perilice rublja. Ako je želite staviti na perilicu, marka sušilice može biti čimbenik na koji treba obratiti pažnju. Pri tome može biti potreban i pribor kao što je spojni adapter koji savršena stane na vašu perilicu i istovremeno ispod sušilice, tako da je sušilica na perilici bude stabilna.

  Prednosti samostane sušilice

  + ako ne želite postaviti sušilicu na perilicu, možete birati između mnogih marki i tehnologija jer niste vezani uz određenog proizvođača
  + ne morate odjednom izdvojiti veći iznos za kupnju perilice i sušilice u isto vrijeme
  + možete odabrati veliki kapacitet bubnja, na primjer do 14 kg rublja

  Nedostaci samostalne sušilice

  - proizvođač možda neće imati u ponudi spojni adapter za postavljanje sušilice na perilicu

  Perilica sa sušilicom

  Perilica sa sušilicom, odnosno perilice rublja "2u1 " predstavljaju idealnu kombinaciju pranja i sušenja u jednom aparatu, pa uglavnom štede prostor u manjem stanu ili kući.

  Prednosti perilice sa sušilicom

  + štedi prostor, pogodna je za male prostore i kupaonice
  + često je cjenovno pristupačnija od dva uređaja odvojeno

  Nedostaci perilice sa sušilicom

  - manji izbor programa pranja i sušenja
  - manji kapacitet bubnja za sušenje (obično oko 5 - 6 kg)
  Produžite standardno jamstvo

  Znate li da i uz sušilicu možete dokupiti produljeno jamstvo? Nakon što istekne redovno jamstvo, koje je obično 2 godine, nećete imati glavobolje s eventualnim kvarovima.

  Kompleti sušilica i perilica rublja

  Kompleti perilica sa sušilicama su popularni, posebno zbog svoje povoljne cijene, ali i zbog sigurnosti da ćete uređaje moći spojiti pomoću spojnog adaptera.

  Prednosti kompleta perilice i sušilice

  + povoljnija cijena
  + nude mnoge tehnologije i programe koji su međusobno usklađeni i osiguravaju čistoću i miris rublja
  + možete birati između mnogih kapaciteta bubnja, a kapacitet može biti i do 14 kg rublja

  Nedostaci kompleta

  - zauzimaju više prostora
  - početno ulaganje obično je veće nego kod kombinirane perilice-sušilice

  Potrošnja energije kondenzacijske sušilice

  Potrošnju energije možete saznati na energetskoj naljepnici koja dolazi uz svaku sušilicu rublja. Preporučujemo da odaberete sušilicu energetskog razreda A +, jer se inače njihova kupnja neće isplatiti i sušenje će biti skupo.

  Ostale korisne tehnologije sušenja rublja

  • Fuzzy Logic/6th sense – sušilica odredit težinu mokrog rublja, a zatim u skladu s očitanjima drugih senzora (npr. vlažnosti) odabire najekonomičniji i najpovoljniji program sušenja
  • AutoDry - štiti rublje od isušivanja i skupljanja
  • Woolmark Blue – jamči nježno sušenje vune
  • Refresh program – za osvježenje rublja
  • Inverterski motor – ima duži vijek trajanja od običnog, pouzdaniji je
  • Program za lako glačanje, odgođeni početak
  • Osvjetljenje bubnja, sigurnosna brava za djecu, LCD zaslon
  Trebate li savjet?

  Još uvijek niste sigurni koju sušilicu biste odabrali? Pogledajte naše detaljne upute kako odabrati sušilicu.

  Na MALL.HR ćete pronaći više od 107.000 proizvoda, a među njima također robotske usisavače za mokro čišćenje, kuhinjske robote, friteze, pegle za kosu.

  Bosch WTH85203BY sušilica s toplinskom pumpom, 8 kg
  84x
  A++

  Bosch WTH85203BY sušilica s toplinskom pumpom, 8 kg

  4.699 Kn (623,66 €)

  Bosch WTH85203BY sušilica s toplinskom pumpom za vrlo učinkovito sušenje energetskog razreda A++. Ima LED zaslon s jednostavnim upravljanjem na dodir i brojnim dodatnim funkcijama, kao što su odgoda uključivanja te prikaz preostalog vremena. Dizajn AntiVibration izuzetno je stabilan i ugodno tih zahvaljujući posebnoj zaštiti od vibracija.

  Dostava MALL
  Gorenje DIE82I/G sušilica s toplinskom pumpom
  215x
  A++

  Gorenje DIE82I/G sušilica s toplinskom pumpom

  3.699 Kn (490,94 €)

  Gorenje DIE82I/G sušilica s toplinskom pumpom ima kapacitet sušenja od 8 kg. Pripada energetskom razredu A ++ i ima 16 programa. Opremljena je LED zaslonom, zaštitom za djecu i jednostavnim sučeljem.

  Dostava MALL
  Candy CSOE C8DF-S sušilica rublja
  1x

  Candy CSOE C8DF-S sušilica rublja

  2.329 Kn (309,11 €)
  PROMO KODOVI – 10% popusta na odabrane artikle s promo kodom 010KPHR. Ponuda vrijedi do 23.10.2022 ili do isteka zaliha.
  Sušilica rublja Candy CSOE C8DF-S ima kapacitet sušenja od 8 kg i nudi 14 različitih programa. Pripada energetskom razredu B.
  Dostava MALL
  Gorenje DA83IL kondenzacijska sušilica
  177x
  A+++

  Gorenje DA83IL kondenzacijska sušilica

  5.200 Kn (690,16 €)

  Samostojeća kondenzacijska sušilica s toplinskom pumpom spada u energetski razred A+++ može primiti 8 kg rublja, ima LED zaslon i 14 programa. Gorenje DA83IL / I ima WaveActive bubanj za najbolje rukovanje rubljem i bočne zidove StableTech za smanjenje buke i vibracija.

  Dostava MALL
  Gorenje DE72 kondenzacijska sušilica
  539x
  A++

  Gorenje DE72 kondenzacijska sušilica

  3.699 Kn (490,94 €)

  Kondenzacijska sušilica Gorenje DE72 ima tehnologiju toplinske pumpe. Kapacitet sušenja iznosi 7 kg. Opremljena je LED zaslonom. Pripada energetskom razredu A++. Jednostavno ju je isključiti.

  Dostava MALL
  -7%
  Beko sušilica DF7414SX
  13x

  Beko sušilica DF7414SX

  3.699 Kn (490,94 €)
  3.429 Kn (455,11 €)
  Odlična cijena

  Beko sušilica DF7414SX, kapaciteta sušenja 7 kg.

  Dostava MALL
  Beko B3T67230 sušilica rublja
  1x

  Beko B3T67230 sušilica rublja

  4.233 Kn (561,82 €)

  Beko sušilica B3T67230 kapaciteta sušenja 7 kg, energetskog razreda A ++, 15 programa, tehnologija toplinske pumpe i odgoda početka rada.

  Dostava MALL
  Gorenje DE72/G sušilica rublja
  173x
  A++

  Gorenje DE72/G sušilica rublja

  3.849 Kn (510,85 €)

  Kondenzacijska sušilica Gorenje DE72/G ima tehnologiju toplinske pumpe. Kapacitet sušenja iznosi 7 kg. Opremljena je LED zaslonom. Pripada energetskom razredu A++. Možete birati između brojnih načina pranja i koristiti funkciju odgode.

  Dostava MALL
  -7%
  Beko DS8312PX sušilica, 8 kg, A+
  31x
  A+

  Beko DS8312PX sušilica, 8 kg, A+

  3.559 Kn (472,36 €)
  3.289 Kn (436,53 €)
  Odlična cijena

  Sušilica Beko DS8312PX kapaciteta 8 kg i klase energetske učinkovitosti A + može se pohvaliti s 15 programa sušenja i inovativnim rješenjima.

  Dostava MALL
  Whirlpool FFT M11 82B EE sušilica
  54x

  Whirlpool FFT M11 82B EE sušilica

  3.855 Kn (511,65 €)

  Samostojeća kondenzacijska sušilica u energetskom razredu A ++ s opterećenjem 8 kg rublja i 15 programa. Whirlpool FFT M11 82B EE ima toplinsku pumpu, jednostavno čišćenje filtera, odgođeni start, FreshCare+ i podesivi intenzitet sušenja. 

  Dostava MALL

  Sušilice

  Odabir sušilice rublja ne mora biti težak. Današnje sušilice nude mnoge tehnologije koje su praktične i mogu vam se svidjeti. O kojima se to radi?

  Sušilica AEG

  AEG proizvodi i sušilice s toplinskom crpkom i kondenzacijske sušilice bez nje. Kod tvrtke AEG posebno se ističe sustav AbsolutCare® koji osigurava da sve tkanine, uključujući vunu ili svilu, unutar sušilice budu zaštićene posebnim programima. Istodobno, odjeću štiti od nastavka mucica i izbjeljivanja.

  Sušilice Beko

  Neke Beko sušilice su opremljene crpkom EcoGentle™ koja omogućuje sušenje na nižoj temperaturi. Zahvaljujući njemu, sušilica će se pobrinuti da rublje ne izgubi boju i oblik. On je ujedno zaslužan da sušilica Beko također i troši manje energije.

  Pokaži više

  Sušilica Whirlpool

  Whirlpool sušilice su obično opremljene tehnologijom 6th Sense koja automatski o;itava vlažnost, zahvaljujući čemu program sušenja može prilagoditi. Linija sušilica Whilpool Supreme Care s dodatnom toplinskom crpkom tijekom sušenja sama postavlja i prilagođava temperaturu tako da rublje bude pravilno osušeno.

  Mirisi i maramice za sušilicu

  Mirisi za sušilice osigurat će da rublje nakon sušenja bude ugodno mirisno. Najčešće su raspoložive u obliku vrećice ili maramice koju jednostavno stavite u rublje, a vrući zrak će joj pomoći da otpusti mirise. Sljedeća alternativa je omekšivač za sušilice kojeg nježno poškropite na oprano rublje prije nego ga stavite sušiti.

  Kuglice za sušenje

  Kuglice za sušenje i baloni djeluju kao omekšivači za vlakna i tkanine. Ujedno ubrzavaju sušenje jer prirodno odvajaju komade rublja u sušilici jedan od drugoga.

  Sušilica za voće nasuprot sušilice rublja

  Ne postoji samo jedna vrsta sušilice. Ako tražite sušilicu za namirnice, npr. za povrće i voće, pogledajte naše stranice u kategoriji mali kućanski aparati.

  ^ Natrag na vrh

  Ponudu najjeftinijih proizvoda razvrstanih po cijeni možete pronaći u kategoriji Povoljne sušilice.
  Proizvode na akciji možete pronaći u kategoriji Akcijska ponuda sušilica.