Birajte između široke ponude artikala iz kategorije odvlaživači ili ih filtrirajte prema najnižoj cijeni ili ocjenama ostalih kupaca.

Pokaži više
 • Vaše narudžbe dostavljamo na području cijele Hrvatske.
 • Možete sami preuzeti vaše artikle iz kategorije odvlaživači u našim mjestima za preuzimanje u Zagrebu.
 • Trebate pomoć? Obratite se našoj Službi za pomoć korisnicima.
 • Vašu narudžbu možete platiti online kreditnom karticom (jednokratno ili do 12 rata), ili prilikom preuzimanja (gotovina ili kartica) .
 • Ako vam se artikl ne sviđa, možete ga vratiti u roku od 14 dana.

Na MALL.HR vas čeka više od 107.000 artikala, između ostalih mali kućanski aparati, odvlaživači zraka, prijenosna klima, stolni ventilatori.

Stadler Form Theo odvlaživač zraka
81x

Stadler Form Theo odvlaživač zraka

1.899 Kn
Odlična cijena

Odvlaživač zraka Stadler Form Theo volumena 2,1 litre pogodan je za prostorije veličine do 40 m² ili 100 m³. Sadrži funkciju automatskog isključivanja i tihi rad. Za 24 sata iz sobe može doći do 10 litara vode.

Dostava MALL
SENCOR SDH 1020WH ovlaživač zraka
32x

SENCOR SDH 1020WH ovlaživač zraka

1.300 Kn

Ovlaživač zraka s ulaznom snagom 340 W i kapacitetom ovlaživanja 10 l/24 h. SENCOR SDH 1020W održava zadanu razinu vlažnosti i ima digitalni zaslon koji prikazuje koncentraciju vlage u prostoriji ili zadanu vrijednost održavanja.

Dostava MALL
SENCOR SDH 2020WH ovlaživač zraka
19x

SENCOR SDH 2020WH ovlaživač zraka

1.750 Kn

Ovlaživač zraka s ulaznom snagom 440 W i kapacitetom ovlaživanja 20 l/24 h. SENCOR SDH 2020WH ima 3 brzine ventilatora, timer i automatsku kontrolu vlažnosti. Kada je spremnik pun, dolazi do automatskog isključivanja.

Dostava MALL
SENCOR SDH 3020WH ovlaživač zraka
4x

SENCOR SDH 3020WH ovlaživač zraka

2.180 Kn
Posljednji komad!

Ovlaživač zraka s ulaznom snagom 465 W i kapacitetom ovlaživanja 30 l/24 h. SENCOR SDH 3020WH ima 2 brzine ventilatora, timer i automatsku kontrolu vlažnosti. Kada je spremnik pun, dolazi do automatskog isključivanja.

Dostava MALL
Qlima odvlaživač zraka D620MA
103x

Qlima odvlaživač zraka D620MA

1.699 Kn
Odlična cijena

Odvlaživač Qlima ima izuzetan filter za učinkovito čišćenje zraka, timer i iznimne performanse.

Dostava MALL
OMEGA AIR odvlaživač Proair DH 10
11x

OMEGA AIR odvlaživač Proair DH 10

923 Kn
Posljednji komad!

Omega Air odvlaživač Proair DH 10 pogodan je za prostor veličine 35 m2. Kapacitet spremnika je 1,8 litara.

Dostava MALL
OMEGA AIR odvlaživač Proair DH20
10x

OMEGA AIR odvlaživač Proair DH20

1.499 Kn

Omega Air odvlaživač Proair DH 20 pogodan je za prostor veličine 70 m2. Kapacitet spremnika je 3 litara.

Dostava MALL
Stadler Form sakupljač vlage Albert
37x

Stadler Form sakupljač vlage Albert

3.999 Kn
Odlična cijena

Sakupljač vlage Stadler Form Albert nudi izbor među 3 stupnja djelovanja, a ugrađeni higrometar djelovanja s vanjskim senzorom omogućava i podešavanje željenog stupnja vlažnosti prostora. Cijenit ćete 24-satni mjerač, a za sigurnost djelovanja pobrine se automatsko isključenje u slučaju pune posude za vodu. Primjeran je za prostore do 70 m2.

Dostava MALL
Cecotec BigDry 3000 PureLight odvlaživač zraka, crna
14x

Cecotec BigDry 3000 PureLight odvlaživač zraka, crna

815 Kn

Funkcija odvlaživača Cecotec BigDry 3000 PureLight sastoji se od tri postupka filtriranja – zahvaljujući predfilteru, filtru s aktivnim ugljenom i visoko učinkovitom filtru koji smanjuju količinu štetnih čestica u zraku, vi i vaši najmiliji uvijek ćete udisati čišći zrak.

Dostava MALL
Qlima odvlaživač zraka D620
10x

Qlima odvlaživač zraka D620

2.299 Kn

Odvlaživač Qlima odlikuje troslojni filter za učinkovito čišćenje zraka, s timerom i iznimnim performansama.

Dostava MALL
Gorenje odvlaživač zraka D16MOPTIAIR
38x

Gorenje odvlaživač zraka D16MOPTIAIR

1.764 Kn

Odvlaživač zraka kapaciteta odvlaživanja 16 l/24 h. Gorenje D16MOPTIAIR ima timer, LED zaslon i indikator razine vode. Maksimalni preporučeni prostor za korištenje 44 m2.

Dostava MALL

Odvlaživači zraka

Visoka vlaga u prostorijama osnovni je uzrok nastanka plijesni i bakterija koje mogu ugroziti vaše zdravlje. U borbi protiv vlage u zraku imate na svojoj strani vrijedne odvlaživače zraka ili sušilice zraka.

Važni parametri za uređaje za sušenje zraka:

Kada birate uređaj kojim ćete uklanjati vlagu u zraku, važno je imati na umu veličinu prostorije, toplinu i intenzitet vlage u prostoru. Optimalna vlažnost zraka u prostorijama je 40 – 50 %.

Pozornost valja obratiti na sljedeće parametre odvlaživača zraka:

 • Zapremina prostorije – podatak s kojim je povezana snaga uređaja koji vam je potreban, a na tržištu je moguće naći proizvode za zapremine od 25 do 300 m?
 • Snaga i kapacitet odvlaživanja – što je ovaj pokazatelj veći, to je radna sposobnost uređaja veća, a u praksi se javljaju uređaji kapaciteta od 0,1 do 30 l/h.
 • Zapremina posude – određuje kapacitet posude za sakupljanje vode, pri čemu su one uobičajeno zapremine od 1 do 16 litara i što je veća posuda, to je održavanje lakše
 • Buka – određuje buku koju odvlaživač proizvodi, što je posebno važno u prostorijama koje se koriste za spavanje, buka se kreće u rasponu od 30 do 50 dB i u određenoj mjeri utječe na učinkovitost odvlaživača

Tipovi odvlaživača zraka:

 • Kućni odvlaživači zraka – prikladni su za stambene prostore, decentnog su izgleda i laki za upravljanje
 • Profesionalni odvlaživači zraka – prikladni su za velike prostore i dvorane, izrađeni su od kvalitetnih čelika, trajni i čvrsti i odlikuju se većom snagom
 • Kupaonski odvlaživači zraka – prvenstveno su prikladni za kupaonice, budući da su to obično prostori manje zapremine i povećane vlage u zraku, a ovakvi uređaji su manjih dimenzija i veće snage
 • Bazenski odvlaživači – namijenjeni su za bazene, često su trajno ugrađeni i konstruirani tako da mogu raditi neprestano

Dodatne funkcije odvlaživača zraka:

 • Zaslon – daje informacije o trenutačnoj vlazi u zraku, temperaturi prostorije i stanju napunjenosti posude za vodu
 • Regulacija snage – omogućuje upravljanje snagom rada uređaja, čime se može odrediti visina buke ili ekonomičnost rada
 • Timer – omogućuje uključivanje i isključivanje uređaja u unaprijed zadano vrijeme
 • Spoj na odvod – omogućuje lako i jednostavno rješenje za pražnjenje posude s vodom
 • Automatsko isključivanje – uređaj će se isključiti automatski ako se posuda za vodu napuni ili temperatura u prostoriji padne ispod točke zamrzavanja
 • Funkcija Anti-Freeze – sprječava zamrzavanje uređaja i potrebna je u prostorima u kojima nije predviđeno zagrijavanje prostora
 • Funkcija ionizacije – osigurava čistiji zrak
 • Daljinsko upravljanje – koristi se za praktično upravljanje uređajem na daljinu

Muči vas velika količina vlage u zraku u prostorijama?

Iz bogate ponude odaberite neki od odvlaživača zraka koji odgovara vašim potrebama, kao na primjer Ardes, Gorenje, Qlima, Omega Air ili Mitsubishi.

Imate li obrnuti problem? Pogledajte ovlaživače zraka. Trebate prečišćavanje zraka? Kod nas također možete naći i kvalitetne pročistače zraka!

Ako je vlaga u prostorijama slabije izražen problem, moguće je da će biti dovoljno upotrijebiti neki od pasivnih odvlaživača.