Tražite reflektor, a niste sigurni koji će odgovarati vašim potrebama? Ako trebate osvijetliti veće vanjske ili razne industrijske prostore, jedna od najboljih opcija je korištenje visokokvalitetnih reflektora. Mogu se koristiti i za kuće, na primjer u vrtovima u kojima ćete ih najviše cijeniti tijekom radova ili sličnih aktivnosti, a mi u nastavku donosimo savjete kako odabrati pravi za vas.

Pokaži više

Popularnost su stekli zbog kvalitetne rasvjete, već i zbog toga što su vrlo izdržljivi - protiv vlage i drugih vremenskih uvjeta otporni na udarce i imaju dug radni vijek. Ako se odlučite za njihovu kupnju, ponudu možete pogledati na MALL.HR stranici pod rubrikom Reflektori, a u ponudi su samostojeći i fiksni reflektori.

Vrste reflektora

Halogeni reflektori

 • Zagrijavaju se tijekom rada.
 • Dugi radni vijek baterije.
 • Visok stupanj pozadinskog osvjetljenja.

LED reflektori

 • Dugi radni vijek.
 • Nije potrebno održavanje.
 • Niska potrošnja energije; ekonomičniji su.
 • Nisu osjetljivi na česta isključivanja i uključivanja.

Ako birate pravi reflektor za vas, također je važno znati koju biste boju svjetla željeli, što ovisi o tome gdje želite postaviti reflektor i što vam najviše odgovara. Na raspolaganju su oni na klasično ručno uključivanje ili reflektori sa senzorom koji se upale čim otkriju kretanje kao i solarni reflektori koji se pune na sunčevu svjetlost.

Odabir snage reflektora

Najlakši način za izračunavanje iznosa je kvadrat sobe. Prema općeprihvaćenom standardu, na 1 m2 dolazi 20 W snage. Za normalno osvjetljenje trebate pomnožiti broj četvornih metara sa snagom žarulje. Rezultat će biti jednak snazi svih električnih uređaja po sobi. Uzimaju se u obzir i mjesto i broj prozora, vrste svjetiljki, dizajn sobe.

Raspored žarulja

Postoji nekoliko standardnih izgleda:

 • Ovalni - uređaji su postavljeni po obodu, unutarnja strana slike ostaje prazna.
 • Krug - postavljanje uređaja oko perimetra u obliku kruga.
 • Postavljanje u kut - obično se ova opcija kombinira s lusterom.
 • Križ - ovaj raspored osvjetljava maksimalnu površinu;
 • Pravokutnik - vizualno povećava sobu;

Da bi svjetlost padala ravnomjerno, svjetiljku treba postaviti na jednakoj udaljenosti jedne od druge, uzimajući u obzir dimenzije prostora, a ukoliko je u interijeru, udaljiti ju od zida oko 20 cm.

Stupanj IP zaštite

Postoje međunarodni standardi za stupanj zaštite električne i električne opreme. U osnovi, ti sustavi štite od nepovoljnih uvjeta i pojava u okolišu. Ovaj je standard IP koji određuje stupanj zaštite dijelova pod naponom od prodiranja stranih predmeta, prašine ili vlage. Tipično, IP stupanj zaštite obično se klasificira prema dvoznamenkastim brojevima (IP45 i IP54). Prvi IP broj odgovara stupnju zaštite od prodora ili udara čvrstih predmeta. Drugi je stupanj zaštite od ulaska vlage ili vode u kućište.

EMOS LED reflektor IDEO sa senzorom pokreta, 10 W, neutralno bijeli
3x

EMOS LED reflektor IDEO sa senzorom pokreta, 10 W, neutralno bijeli

106 Kn
Posljednji komad!

Prijenosni LED reflektor s diodama ima svjetlosnu snagu od 800 lm. Radna temperatura se kreće od ekstremne -20 °C do +40 °C. Nepropusnost IK08 štiti od mehaničkog udara. Opseg PIR senzora pokreta je do 10m. Emos LED IDEO reflektor sa senzorom pokreta, 10 W u neutralnom bijeloj boji, može se u potpunosti prilagoditi željenom položaju zahvaljujući podesivom stalku.

Dostava MALL
Makita DEADML805 LXT akumulatorski LED reflektor
9x

Makita DEADML805 LXT akumulatorski LED reflektor

1.045 Kn

Makita akumulatorski LED reflektor DEADML805 s dvije razine svjetline, 20 izuzetnih LED dioda, kompaktnog dizajna i ergonomske ručke. Akumulatorska baterija i punjač nisu priloženi.

Dostava MALL
EMOS Tambo ZS2911 reflektor, LED, PIR, 10.5 W

EMOS Tambo ZS2911 reflektor, LED, PIR, 10.5 W

115 Kn
Posljednji komad!

Reflektor Emos Tambo ZS2911 generira snagu od 10,5 W, svjetlosni tok od 800 lumena, temperaturu boje od 4000 Kelvina i senzor pokreta.

Dostava MALL