Ruksak za trčanje ili prsluk za trčanje izvrstan je za spremanje tekućine i ostalih osnovnih potrepština. Za kratke treninge dovoljni su mali ruksaci kapaciteta do 5 litara, za trail trčanje izvrsni su ruksaci kapaciteta 10 do 15 litara s vrećicom za vodu. Kako odabrati ruksak za trčanje? Savjetovat ćemo vas!

Pokaži više

Ruksak za trčanje savršeno pristaje i ne bi trebao ometati vaše kretanje.

Trkaći ruksak je pogodan za dulje trčanje ili redovite treninge, ima nekoliko praktičnih džepova. Preporučeni volumen ruksaka za trčanje je od 3 do 15 l.

 • Savršeno pristaje za gornji dio leđa, prilagođava se tijelu, leđa su prozračna.
 • Remenje je široko, prozračno i anatomskog oblika.
 • Uključuje prsni i lumbalni pojas.
 • Obično je opremljen vrećicom za piće ili džepom za boce.
 • Gornji dio opremljen je prostorom za prolaz cijevi za piće.
 • S vanjske strane također se nalaze petlje za trčanje ili trekking motke.
 • Ima savršen sustav malih džepova (mobitel, naočale, čelna svetilka, termofil, kabanica).

Ruksak za trčanje 5 l

Pogodni za trening i kraća natjecanja, oni su obično razlog kupnje meke posude za vodu u zagradama ili vrećica pića. Također ima mjesta za male zalogaje i osobne dokumente. Ruksak je vrlo lagan, a unutrašnjost se može nadopuniti organizatorom za energetske pločice, rupčićima ili gelom za hlađenje.

SAVJET!

Umjesto malog ruksaka za trčanje, također možete odabrati torbe oko struka.


Ruksak za trčanje 10 l

Veći ruksak za trčanje, pogodan i za dulja natjecanja. U njega možete spremiti i rezervnu odjeću, termo donje rublje, prednju svjetiljku ili termofoliju. Ruksak je u pravilu opremljen vrećicom za piće ili sadrži poseban prostor za bocu u džepu s toplinskom izolacijom. Modeli se obično nadopunjuju mrežastim džepovima ili vanjskim užetima i petljama za pristupačno pričvršćivanje malih predmeta.

Ruksak za trčanje 15 l

Veliki ruksak koji je po veličini blizak planinarskim i biciklističkim ruksacima. Može prihvatiti više rezervne odjeće, puno hrane i torba za piće. Također ga možete koristiti za planinarenje ili dulja pješačenja po terenu, obično uključuje bočne džepove za ostale tekućine. Neki modeli imaju dodatni pretinac pomoću kojeg možete povećati volumen ruksaka. Ruksak je vrlo izdržljiv, ali istovremeno lagan i ugodan za nošenje dulje vrijeme.

Kako odabrati ruksak za trčanje

 • Volumen ruksaka – za redovite treninge odaberite manji volumen, a za dulja natjecanja radije odabrati ruksak većeg volumena.
 • Remen za prsa – za sigurnije pričvršćivanje i bolju raspodjelu težine.
 • Lumbalni pojas – raspoređuje težinu ruksaka, mora biti podesive duljine.
 • Reflektirajući elementi – za sigurno trčanje u uvjetima slabog osvjetljenja.
 • Prostor za vrećice pića – praktični džep s toplinsko izolacijskim punjenjem.
 • Džep za mobitel – džep za mobitel sprijeda je dobrodošao.

Prsluk za trčanje

Prsluk za trčanje izrađen je od tekstilnog materijala i nema čvrstu leđnu konstrukciju, sprijeda se zatvara patentnim zatvaračem, a straga i sa strane opremljen je džepovima. Savršeno pristaje tijekom trčanja i nije na putu. Pogodan je za kratke staze, utakmice ili treninge. Posebno je korisno u vrućim danima kada trebate imati dovoljno tekućine sa sobom. U njega možete spremiti i druge sitnice.

-23%
Merco ruksak Road, plavi

Merco ruksak Road, plavi

339 Kn
260 Kn
Posljednji komad!

Ruksak za trčanje izrađen je od kvalitetnih materijala i moderne je konstrukcije s mnogim popravcima, poput integrirane zviždaljke na kopči na prsima ili mrežastog džepa na struku i naramenici.

Dostava MALL
Deuter Pulse 1 torbica oko struka, crvena

Deuter Pulse 1 torbica oko struka, crvena

213 Kn

Lagana i prozračna torbica Pulse 1 s pretincem za boce i reflektirajućim elementima pogodna je za svakodnevne sportske aktivnosti.

Dostava MALL
Deuter Pulse 2 torbica za struk, crvena

Deuter Pulse 2 torbica za struk, crvena

253 Kn

Deuter Pulse 2 je lagana i prozračna torba s dva pretinca s patentnim zatvaračem i držačem za boce. Pogodan je za trčanje i druge svakodnevne sportske aktivnosti. Dostupna je u crvenoj boji.

Dostava MALL
Deuter Pulse 2 torbica za struk, plava

Deuter Pulse 2 torbica za struk, plava

253 Kn

Deuter Pulse 2 je lagana i prozračna torba s dva pretinca s patentnim zatvaračem i pretincem za boce. Pogodan je za trčanje i druge svakodnevne sportske aktivnosti. Dostupna je u plavoj boji.

Dostava MALL
Deuter Pulse 3 torbica za struk, crvena

Deuter Pulse 3 torbica za struk, crvena

435 Kn

Torba Deuter Pulse 3 prikladna je za sve bicikliste, planinare i sportaše koji žele nositi samo malu težinu. Dostupna je u crvenoj boji.

Dostava MALL
Deuter Pulse 3 torbica za struk, plava

Deuter Pulse 3 torbica za struk, plava

435 Kn

Torba Deuter Pulse 3 prikladna je za sve bicikliste, planinare i sportaše koji žele nositi samo malu težinu. Dostupna je u plavoj boji.

Dostava MALL