Vrtni namještaj

Na terasi, balkonu ili vrtu možete osigurati izuzetno ugodan kutak za druženje i provođenje slobodnog vremena uz odgovarajuće odabran vrtni namještaj. S obzirom na to da je ponuda na tržištu prilično velika, potrebno je pri odabiru obratiti pažnju na nekoliko bitnih čimbenika.

Pokaži više

Veličina prostora

Prilikom opremanja vanjske površine vašeg doma prvo ćete morati izmjeriti prostor u koji želite staviti vanjski namještaj. Prilikom mjerenja vrlo brzo će vam biti jasno trebate li manji ili malo veći stol. Ako je površina veća, uz vrtni stol i stolice možete staviti ležaljku i suncobran.

Namjena i uporaba

Prilikom kupnje vanjskog namještaj, uvijek se zapitajte za što ćete ga koristiti i koliko ćete vremena tamo provoditi. Nije svejedno hoće li vam odabrani komadi poslužiti kao ljetni dnevni boravak ili kao vanjska blagovaonica. Možda samo želite jednostavan kutak za ispijanje jutarnje kave.

Stil

Na tržištu možete pronaći različite stilove vrtnog namještaja. Možete birati između potpuno jednostavnih klasičnih komada kao i između namještaja od ratana i modernih kombinacija metala i drva. O vama ovisi koji će vas stil najviše uvjeriti. Naravno, lijepo je ako se savršeno uklopi u ambijent u koji ga želite postaviti.

Materijali

Izbor materijala za vrtni namještaj tim je važniji jer odabir automatski određuje i vrstu održavanja. Trebate znati da je takav namještaj stalno izložen raznim vremenskim uvjetima, kao što su vruće sunce, svjetlost, vlaga ili kiša. Stoga je njegova kvaliteta ključna. Morate dobro razmisliti koliko ste energije i vremena spremni uložiti u njegu odabranog vrtnog namještaja.

Vrtni namještaj se najčešće izrađuje od:

  • aluminija
  • čelika i željeza
  • ratana
  • drva
  • plastike.

Ako želite da odabrani vrtni namještaj bude nehrđajući, lagan, jednostavan za održavanje te relativno jeftin, umjetna plastika može biti odličan izbor. Unatoč tome možete očekivati da se kod izloženosti jakom suncu može dogoditi da boja dijelova namještaja lagano izblijedi. Općenito, plastične dijelove možete jednostavno očistiti vodom, deterdžentom i krpom.

Dosta je popularan i vrtni namještaj od aluminija. Takvi komadi su lagani i nehrđajući. Aluminij se smatra izuzetno izdržljivim materijalom, zbog čega može izdržati vlagu i čestu svakodnevnu upotrebu. Vrlo je jednostavan za održavanje. Dovoljno ga je samo redovito čistiti odgovarajućom vlažnom krpom i sredstvom za čišćenje.

Vrtni namještaj od čelika i željeza smatra se otpornim i visokokvalitetnim. Međutim, imajte na umu da ga nećete moći koristiti bez odgovarajućih jastuka. Takve materijale je dobro svakih nekoliko sezona odgovarajuće zaštititi od hrđe, i to vodootpornim premazom i bojom.

Odlučite li se za vrtni namještaj od drva, očekujte da će njegovo održavanje biti nešto zahtjevnije. U kojoj ćete mjeri morati brinuti o proizvodima, dosta ovisi i o vrsti drva. Odaberete li vanjski namještaj od čempresa, tikovine, cedra ili sekvoje, imat ćete manje posla. Sve navedene vrste smatraju se dobro otpornima na najrazličitije vremenske uvjete. Kao rezultat toga, zahtijevaju znatno manje obnavljanja boje i UV zaštite.

Vrtni namještaj od ratana poznat je po tome što je lagan i jednostavan za nošenje. Danas pletene vrtne stolice mogu stajati i na otvorenom, unatoč tome što se donedavno smatralo da se namještaj od ratana može staviti samo ispod suncobrana, tende ili ispod krova. Ako ste u iskušenju staviti svoj namještaj od prirodnog ratana na otvoreno, naravno da ćete ga s vremena na vrijeme morati premazati vodootpornim premazom.

Često postavljana pitanja

Zašto se isplati odabrati vrtnu garnituru?

Kupci vanjskog namještaja često se pitaju je li bolje birati između pojedinačnih komada ili se bolje odlučiti za vrtnu garnituru. Mnogi prodavači savjetovat će vam da se kupnja vrtne garniture višestruko isplati.

Odabirom prikladne vrtne garniture možete uštedjeti mnogo vremena koje biste inače potrošili na spajanje pojedinih dijelova. U ovom slučaju, svi komadi vanjskog namještaja stilski odgovaraju. Na kraju važnu ulogu igra i velika ušteda novca jer možete dobiti više za istu cijenu.

Koji su najpopularniji vrtni dodaci?

Stolovi i stolice spadaju u osnovnu vrtnu opremu. Brojni kupci odlučuju se također za kupnju različitih dodataka. Među najpopularnijima su ležaljke, ljuljačke, taburei i jastuci. Odličan izbor također su suncobrani i roštilji.

Koji vrtni stol odabrati?

Vrtni stol je ključni element pri odabiru vrtnog namještaja. Vrtni blagovaonski stol izvrstan je izbor ako želite često objedovati u vrtu. Dostupni su takvi za kojima može sjediti i više od deset osoba. S druge strane, možete se odlučiti za kupnju sasvim jednostavnog niskog vrtnog stolića koji će poslužiti za jutarnje ispijanje kave.

Odredi parametre
Rojaplast stolac XT1012C Happy Green viseći stolac za ljuljanje SANREMO, crna
Rojaplast stolac XT1012C

Vrtni stolac XT1012C od metalne konstrukcije i presvlake od umjetnih vlakana za udoban odmor u vašem vrtu ili terasi

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Happy Green viseći stolac za ljuljanje SANREMO, crna Happy Green viseći stolac za ljuljanje SANREMO, crna
Happy Green viseći stolac za ljuljanje SANREMO, crna

Viseći stolac za ljuljanje SANREMO s postoljem. Maksimalna udobnost i originalno rješenje. Čelična konstrukcija. Solarni vizir. Nosivost: 150 kg.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Happy Green sklopivi stolac VARADERO, plavi Happy Green viseći stolac za ljuljanje SANREMO, crna
Happy Green sklopivi stolac VARADERO, plavi

Sklopivi stolac VARADERO plave boje se može koristiti za sjedenje u vrtu, na terasi i uz bazen – opterećenje je do 100 kg

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Rojaplast stolica ZWMC-037 Rojaplast P4510 nadstrešnica 2 × 1,5 m, bež
Rojaplast stolica ZWMC-037

Vrlo udobna vrtna stolica ZWMC-037 u crnoj varijanti s opterećenjem 100 kg.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
MALL cijena
Rojaplast metalna stolica ZWMC-31 (609) Rojaplast P4510 nadstrešnica 2 × 1,5 m, bež
Rojaplast metalna stolica ZWMC-31 (609)

Metalna vrtna stolica je idealna za vanjske površine. Otporna je na vremenske uvijete.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Rojaplast P4510 nadstrešnica 2 × 1,5 m, bež Rojaplast P4510 nadstrešnica 2 × 1,5 m, bež
Rojaplast P4510 nadstrešnica 2 × 1,5 m, bež

Široka nadstrešnicasivoj boji s karakterističnom završnom obradom koja pomaže da se kišne kapi ocijede. Svojim dimenzijama savršeno je prikladna za vikendicu i stambeni balkon. Konstruktivno se sastoji od čelične grede iz koje strše rastezljive aluminijske ruke. Rojaplast P4510 nadstrešnica, 2 × 1,5 m, bež boje, lako se pričvršćuje na zid.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Rojaplast ležaljka ZWMC-53 BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtna ležaljka, bijelo/siva
Rojaplast ležaljka ZWMC-53

Podesiva ležaljka ZWMC-53 je odlično oblikovana u dimenzijama 200 × 65 × 102 cm, može ju se namjestiti u 6 različitih položaja, uključujući potpuno ležeći položaj.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
MALL cijena
Rojaplast kvadratna prevlaka 5m BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtna ležaljka, bijelo/siva
Rojaplast kvadratna prevlaka 5m

Velika praktična zaštitna prevlaka od 5 × 5 m je izvrsna alternativa za zaštitu od sunca.

Predviđeni datum otpreme: 11.12.

Dostava MALL
MALL cijena
BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtna ležaljka, bijelo/siva BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtna ležaljka, bijelo/siva
BLUMFELDT Renazzo Lounge vrtna ležaljka, bijelo/siva

Zaboravite svakodnevni život, obucite kupaći kostim, opustite se u salonu Blumfeldt Renazzo i uživajte u ljetu – u vrtu, na terasi, na balkonu i naravno uz bazen.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Rojaplast stol ZWMT-51 BLUMFELDT London vrtna stolica, 2 komada
Rojaplast stol ZWMT-51

Okrugli vrtni stol s metalnom konstrukcijom i rupom za kišobran. Jednostavno održavanje.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Portoss vrtna garnitura Meli BLUMFELDT London vrtna stolica, 2 komada
Portoss vrtna garnitura Meli

Vrtna garnitura Meli slovenske izrade sastoji se od drvenog stola i dvije klupe.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
MALL cijena
BLUMFELDT London vrtna stolica, 2 komada BLUMFELDT London vrtna stolica, 2 komada
BLUMFELDT London vrtna stolica, 2 komada

Elegantna vrtna stolica za opuštanje u vrtu, na balkonu ili terasi. Nudi maksimalnu udobnost s do 6 individualno podesivih položaja sjedenja. Robustan i lagan aluminijski okvir, premazan prahom, otporan na vremenske uvjete. Uživajte u praznicima, vikendima ili slobodnom vremenu nakon posla s vrtnom stolicom.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL