Aparati za mljevenje mesa

Kunete li se u domaću i kontroliranu pripremu svježih mesnih proizvoda, ovo je pravi izbor mesoreznice još dobrodošliji izbor za vaše kućanstvo. Činjenica je da meso možete samljeti i u multipraktiku ili ručno sjeckati, ali u stvarnosti je kvalitetna mesoreznica daleko najbolja opcija u ovom slučaju, pogotovo ako meljete meso redovito i često.

Pokaži više

Sastav mesoreznice

Sastavni dijelovi mesoreznice su:

 • ladica,
 • ploča,
 • oštrica,
 • vijak,
 • gurač,
 • lijevak.

Posuda se postavlja na vrh cijevi i omogućuje skladištenje mesa prije nego što se umetne u lijevak. Ploča je mali metalni dio s rupama kroz koje vijak gura meso. Veličina ovih rupa određuje strukturu konačnog proizvoda odnosno mljevenog mesa. Oštrica je mali dio oštrih rubova u obliku križa. Okreće se oko ploče i osigurava mljevenje mesa.

Glavni element za mljevenje mesa je vijak koji uporno gura meso prema osovini i dalje prema oštricama. Gurač pak omogućuje guranje mesa kroz cijev i na taj način osigurava njegovo kretanje. Dio mesoreznice u koji se stavljaju komadi mesa naziva se lijevak. Većina mesoreznica sadrži lijevak koji je također posebno dizajniran za punjenje kobasica.

Dodatne funkcije mesoreznice

Moderno dizajnirane moderne mesoreznice nude vam mnoge dodatne značajke i funkcije, kao i veliki izbor dodataka. Među njima je npr:

 • dvostrana oštrica,
 • povratna funkcija,
 • ladica za odlaganje ploča,
 • nastavak za ćufte,
 • nastavak za punjenje kobasica,
 • nastavak za prešanje voća,
 • nastavak za cijeđenje agruma,
 • nastavak za struganje.

Dvostrana oštrica ili nož od nehrđajućeg čelika sadrži dvije oštre oštrice. Na taj način uvijek možete osigurati pravilnu montažu i potpuno precizan rez. Nož savršeno pristaje i ravnomjerno usitnjava meso i povrće. Budući da se tvrđi sastojci mogu prilično brzo zaglaviti, funkcija za obrnuto omogućuje ponovno oslobađanje zaglavljene hrane.

Pločice možete spremiti u dodatnu ugradbenu ladicu. Nastavak za punjenje kobasica omogućuje pripremu izvrsnih domaćih kobasica od govedine, piletine, svinjetine i povrća. Omogućuje vam pripremu mesnih okruglica nastavak za ćufte. Dodatak za prešanje voća osigurava preradu voća i bobičastog voća, kao i mekog povrća i rajčice. Također uklanja peteljke s ribiza. Nema ograničenja u količini hrane koju želite naribati ili narezati. Kućanski aparati kao što su mesoreznice prikladni su za razne sastojke, na primjer sir, orašaste plodove, voće, povrće, čokoladu.

Potpuna kontrola kod mljevenja mesa kod kuće

Mlinci za meso daju vam potpunu kontrolu nad kuhinjskim zadacima u vašem kućnom okruženju. Mudro je odabrati onaj s najvećim mogućim kapacitetom mljevenja. Unatoč jednostavnoj upotrebi domaće mesoreznice, potrebno je pridržavati se barem nekoliko savjeta.

Meso koje planirate mljeti mora biti hladno. Inače će se meso raspasti, masnoća će se ocijediti i nastat će kuhana struktura, što vjerojatno ne želite. Prije mljevenja mesoreznicu je dobro staviti na hladno mjesto, primjerice u zamrzivač.. Meso prije mljevenja treba dobro izrezati, koji može učinkovito spriječiti lijepljenje i lijepljenje mesa oko same oštrice. Tijekom procesa pazite na meso.

Karakteristike koje treba uzeti u obzir od početka pri odabiru mesoreznice

Neki čimbenici ili značajke stroja za rezanje mesa posebno utječu na njegovu kvalitetu ili učinak.

Odaberite/odredite od početka:

 • proizvođač ili marka,
 • moć mesoreznice (W),
 • kapacitet mljevenja (kg/min),
 • izbor sokovnika da/ne,
 • izbor nastavka za kobasice da/ne.
Odredi parametre
Tefal mašina za mljevenje NE685838 HV8 Plus Tefal mašina za mljevenje NE685838 HV8 Plus
Tefal mašina za mljevenje NE685838 HV8 Plus

Svestrana i moćna mašina za mljevenje mesa pomoći će vam pripremiti specijalitete od mljevenog mesa. Tefal NE685838 HV8 Plus može mljeti 2,6 kg mesa u minuti. Uređaj s brojnim funkcijama zahvaljujući nastavku za pripremu pire krumpira ili punjenje kobasicanastavkom za mljevenje tvrdih jela i ribanje parmezana te nastavak za drobljenje leda. Odlikuje ga jednostavna uporaba i sofisticirani sustav za pohranu.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Tefal električni mlin za meso NE688837 Tefal mašina za mljevenje NE685838 HV8 Plus
Tefal električni mlin za meso NE688837

Stroj za mljevenje mesa s ulaznom snagom od 2200 W može samljeti do 4,5 kg mesa u minuti. Tefal NE688837 HV8 Silver ima leđa, 4 nastavka za veću svestranost i praktičnu ručku za nošenje. 

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Gorenje MG1800BK uređaj za mljevenje mesa Tefal mašina za mljevenje NE685838 HV8 Plus
Gorenje MG1800BK uređaj za mljevenje mesa
MALL DANI – 15% popusta na odabrane male kućanske aparate i aparate za osobnu njegu marke Gorenje s promo kodom 24MDW2HR23 (vrijedi od 19. 2. do 3. 3. 2024. ili do isteka zaliha)!

Uređaj za mljevenje mesa Gorenje može se pohvaliti brzinom za vožnju unatrag, može samljeti do 1,6 kg/minuti.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
WMF Profi Plus stroj za mljevenje mesa Bosch MFW67450 uređaj za mljevenje mesa
WMF Profi Plus stroj za mljevenje mesa

WMF stroj za mljevenje mesa snage 350 W nudi brzu obradu mesa. Ima veliki kapacitet rezanja od 1,7 kg/min i ima 4 brzine.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Ardes Mesoreznica AR7450R Bosch MFW67450 uređaj za mljevenje mesa
Ardes Mesoreznica AR7450R

Aparat Ardes AR7450R je namijenjen za pasiranje rajčica i mljevenje mesa.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Bosch MFW67450 uređaj za mljevenje mesa Bosch MFW67450 uređaj za mljevenje mesa
Bosch MFW67450 uređaj za mljevenje mesa

Bosch MFW67450 uređaj za mljevenje mesa snage 700 W nudi brzu preradu. Ima velik kapacitet rezanja, otprilike 3,5 kg/min.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Gorenje MG2502SJX uređaj za mljevenje mesa Well Goody električni mlin za meso, 1200 W, za meso, kobasice, mesne okruglice
Gorenje MG2502SJX uređaj za mljevenje mesa

Gorenje MG2502SJX uređaj za mljevenje mesa sa snagom motora 2500 W, protokom mljevenja 2,4 kg/min, tri ploče za mljevenje i revers funkcijom.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Well Goody električni mlin za meso, 1200 W, za meso, kobasice, mesne okruglice Well Goody električni mlin za meso, 1200 W, za meso, kobasice, mesne okruglice
Well Goody električni mlin za meso, 1200 W, za meso, kobasice, mesne okruglice

Probudite svog unutarnjeg kuhara i pripremite vlastite domaće kobasice i ukusno mljeveno meso uz naš potpuno novi i najsuvremeniji WELL GOODY 3 u 1 električni mlin za meso. S dvije različite opcije mljevenja dobivate meso prave veličine po Vašoj želji. Jednostavno odaberite veličinu mljevenja i počnite raditi. Vaše će meso biti glatko i precizno samljeveno i izgledat će bolje nego ikada!

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Fackelmann mlinac za meso/tijesto, 2 vrste mljevenja Well Goody električni mlin za meso, 1200 W, za meso, kobasice, mesne okruglice
Fackelmann mlinac za meso/tijesto, 2 vrste mljevenja

Ručni mlinac Fackelmann može se koristiti za mljevenje mesa i tijesta, na primjer za izradu domaće tjestenine. Ovaj mlinac impresionira kvalitetnom obradom i izborom dvije mogućnosti mljevenja. Dodatak za obradu tijesta je priložen.

Predviđeni datum otpreme: 7.3.

Dostava MALL
Iskra mesoreznica THMGD500A First Austria 5141-3 uređaj za mljevenje mesa, 3u1, 300 / 1000 W
Iskra mesoreznica THMGD500A
MALL DANI – 15 % popusta na odabrane male kućanske aparate marke Iskra s promo kodom 24MDH2HR100 (vrijedi od 19. 2. do 3. 3. 2024. ili do isteka zaliha)!
Mesoreznica Iskra THMGD500A odlikuju 3 nastavka za mljevenje mesa i nastavak za izradu kobasica. Možete ju koristiti i kao sokovnik za rajčicu.

Predviđeni datum otpreme: 12.3.

Dostava MALL
Adler Camga CR4812 stroj za mljevenje mesa First Austria 5141-3 uređaj za mljevenje mesa, 3u1, 300 / 1000 W
Adler Camga CR4812 stroj za mljevenje mesa

Camry Camga CR4812 stroj za mljevenje mesa pouzdan je uređaj pogodan za sve koji žele pripremati kobasice i mljeveno meso kod kuće.

Predviđeni datum otpreme: 8.3.

Dostava MALL
First Austria 5141-3 uređaj za mljevenje mesa, 3u1, 300 / 1000 W First Austria 5141-3 uređaj za mljevenje mesa, 3u1, 300 / 1000 W
First Austria 5141-3 uređaj za mljevenje mesa, 3u1, 300 / 1000 W

First uređaj za mljevenje mesa, sjeckalica i sokovnik u jednom, snage od 300 do 1000 W.

Predviđeni datum otpreme: 11.3.

Dostava MALL