Gorski bicikli su dizajnirani za vožnju izvan ceste, ali mogu se koristiti i za cestovnu vožnju. Pri odabiru posebnu pozornost treba obratiti na konstrukciju, okvir i promjer kotača.

Pokaži više

Brdski bicikli s opružnim vilicama

 • Brdski bicikli s fiksnim okvirom i opružnim vilicama nazivaju se i hardtail bicikli. Njihova prednost je manja masa i jednostavno upravljanje. Pogodni su za lagane terene, šumske i poljske staze. Preporučuju se početnicima, rekreativcima i vozačima koji preferiraju lagani bicikl..

Potpuno opruženi brdski bicikli

 • Brdski bicikli s potpunim ovjesom opremljeni su prednjim i stražnjim ovjesom, koji nudi znatnu razinu udobnosti. Zahvaljujući boljem kontaktu stražnjeg kotača s terenom i lakom rukovanju, posebno u brzoj vožnji, za svladavanje zahtjevnih terena preporučuju se modeli s potpunim ovjesom. Podesivi stražnji amortizeri nude dodatnu udobnost.

→ Bicikli s hodom od 120 mm stražnjeg amortizera, oni su svestraniji i prikladniji za normalan teren. Ako hod zadnjeg ovjesa premaši 120 mm, vožnja će biti izuzetno udobna i sigurna čak i na zahtjevnim terenima.


Kako odabrati brdski bicikl?

Materijal okvira

 • Željezo – izuzetno jak materijal, veća masa, dobra regulacija površinskih neravnina. Da bi se spriječila hrđa, okvir se mora održavati u dobrom stanju. Pogodno za početnike ili ljubitelje takozvane klasike za povremeni biciklizam.
 • Karbon – manja masa, bolja fleksibilnost, bez smanjenja čvrstoće. Omogućuje lakšu i ugodniju vožnju i osigurava dug životni vijek. Pogodno za iskusne bicikliste ili za natjecateljsko bicikliranje.
 • Dural – teži od karbona, prednost je niža cijena i otpornost na hrđu. Pogodno za dječje bicikliste, rekreativce, ali i strastvene bicikliste.

Kočnice

 • Klasične kočnice (v-brake) – lako se održavaju, smanjuje se učinak tijekom kontakta s vodom. Prednost su dulje čeljusti, koje omogućuju veću snagu kočenja.
 • Disk kočnice – kočnice koje rade na principu diska pričvršćenog na glavčinu i takozvana čeljust postavljena na produžetke okvira. Sadrži klipove koji potiskuju kočione diskove. Prednost je kočenje na mokrom i suhom terenu. Nedostatak je veća masa i zahtjevnije postavke.
Dodatne informacije:

Za udobnu i sigurnu vožnju potrban je i ostali pribor i dodaci dizajnirani za biciklizam. Među njima vrijedi spomenuti npr. biciklističku odjeću.

Veličina kotača

Brdski bicikli 26"

 • Brdski bicikli s promjerom kotača od 26".
 • Pogodno za manje vozače ili početnike.
 • Jednostavno upravljanje biciklom.
 • Dizajnirani za lagane biciklističke izlete, šljunčane ili planinarske staze i zahtjevnije terene.

Brdski bicikli 27,5"

 • Brdski bicikli s promjerom kotača od 27,5".
 • Pogodno za ljude srednje visine i naprednije bicikliste.
 • Jednostavno upravljanje biciklom i istovremeno lakša vožnja po terenu.
 • Kontrola bicikla u svakoj situaciji.
 • Dizajnirani za sve vrste terena.

Brdski bicikli 29"

 • Brdski bicikli s promjerom kotača 29".
 • Pogodno za ljude srednje visine i naprednije bicikliste.
 • Jednostavno upravljanje biciklom, bolja inertnost i veća udobnost.
 • Pogodno za sve vrste staza (šumske i planinske staze), zahtjevnije i nezahtjevnije terene.

Brdski bicikli za rekreaciju

 • Robusni modeli dizajnirani posebno za one koji voze bicikl samo povremeno, radi zabave ili kondicije. Posebno pogodno za rekreativne bicikliste ili početnike. Odlikuje ih posebna geometrija koja biciklistu pruža ugodan sjedeći položaj tijekom vožnje. Brdski bicikli za rekreaciju u pravilu imaju i nekoliko brzina i prikladni su za ugradnju dječjeg sjedala za bicikl.

Sportski brdski bicikli

 • Brdski bicikli dizajnirani posebno za one koji voze redovito, brže, tehnički sofisticiranije. Pogodno i za povremene amaterske utrke. Odlikuje ih lagani okvir i posebna geometrija koja omogućuje ravniji položaj za postizanje boljih performansi. Sportski brdski bicikli obično imaju vrlo precizne brzine.

Trkaći brdski bicikli

 • Bicikli namijenjeni trkačima i biciklistima koje prvenstveno zanima što bolji rezultat. Imaju najlakše i ujedno najbolje ugrađene kotače. Položaj sjedala omogućuje maksimalne performanse. Trkaći bicikli obično imaju jedan stupanj brzine sprijeda i oko 11 stupnjeva straga. Općenito su lagani i izuzetno jednostavni za rukovanje.
SAVJET!

Mislimo na sve bicikliste, a ne samo na ljubitelje brdskih bicikala, pa tako nudimo i gradske bicikle, treking bicikle, a nedostajati ne bi smjeli ni moderni električni bicikli.

Olpran muški bicikl Laser Full Disc 26", bijelo/crno
93x

Olpran moški bicikl Laser Full Disc 26"

1.849 Kn
Posljednji komad!

Olpran muški mountain bike s visokokvalitetnim čeličnim okvirom i krutim vilicama. Idealan je za umjereni teren. Preporučena nosivost bicikla iznosi 90 kilograma.

Dostava MALL
Olpran Brdski bicikl Olpran 29, crni/zeleni
33x

Olpran brdski bicikl 29

2.201 Kn

Brdski bicikl Olpran 29" marke Olpran opremljen je komponentama marke SHIMANO koje osiguravaju kvalitetu i funkcionalnost cijelog bicikla. Zahvaljujući mjenjaču s 18 stupnjeva prijenosa, možete prevladati još zahtjevnije terene u omjeru 3×6. Opremljen je čeličnim okvirom i prednjim vilicama. Pogodan je za 3 odrasle osobe

Dostava MALL
Olpran brdski bicikl Profession, 27.5, hidraulički, narančasta, 19

Olpran brdski bicikl Profession, 27.5, hidraulički

3.920 Kn
Posljednji komad!

Profession 27,5" hydraulic marke 400Olpran je brdski bicikl s aluminijskim okvirom koji je do 15% lakši od čeličnog. Opremljen je komponentama marke SHIMANO koje osiguravaju kvalitetan i nesmetan rad. Bicikl ima duple naplatke, tako da vas može voziti ako nemate više od 130 kg.

Dostava MALL
Olpran Blade Full 29 disc brdski bicikl, crno/narančasti
6x

Olpran Blade Full 29 disc brdski bicikl

2.414 Kn

Brdski bicikl Blade Full 29" disc, marke Olpran. HI-TEN okvir od punog čelika. Veličina kućišta iznosi 73,7 cm (29"). Veličina okvira iznosi 48 cm (19"). Podesiv volan. Broj brzine je 18. Klasifikacija Shimano, Index. V – kočnica stražnjeg kotača 110 mm. Nosivost je 90 kg. Visina bicikla je 165 – 185 cm. Čelični lanac Z6. -Masa iznosi 17,6 kg.

Dostava MALL
Olpran brdski bicikl 27,5 Olpran mint/red
28x

Olpran brdski bicikl 27,5 Olpran

2.147 Kn
Posljednji komad!

Brdski bicikl nosivosti je 90 kg i predviđen je za visinu od 165–179 cm. Opremljen je čeličnim okvirom i prednjim vilicama. Ima Shimano zupčanik i mjenjač te aluminijske kotače. Olpran 27,5 praktički je dizajniran bicikl za odrasle.

Dostava MALL
Xplorer MTB Garriot R48 27.5 bicikl, crna

Xplorer MTB Garriot R48 27.5 bicikl, crna

3.990 Kn
Besplatna dostava

Brdski bicikl Xplorer MTB Garrio tR48 s 69,8 cm (27.5'') velikim kotačima je opremljen s polugom mjenjača Shimano Shifter.

Dostava MALL
Xplorer MTB Fairbanks 26 bicikl, crna

Xplorer MTB Fairbanks 26 bicikl, crna

3.990 Kn
Besplatna dostava
Posljednji komad!

Brdski bicikl Xplorer MTB Fairbanks 26 s 66 cm (26'') velikim kotačima je opremljen čeličnim okvirom i mjenjačem Shimano Revo Shift.

Dostava MALL
Xplorer MTB Garriot 27.5 bicikl, crna

Xplorer MTB Garriot 27.5 bicikl, crna

3.990 Kn
Besplatna dostava

Brdski bicikl Xplorer MTB Garriot s 69,8 cm (27.5'') velikim kotačima je opremljen s polugom mjenjača Shimano Fire Plus.

Dostava MALL
Xplorer MTB Icros One 28 bicikl, bijela

Xplorer MTB Icros One 28 bicikl, bijela

3.088 Kn
Besplatna dostava

Brdski bicikl Xplorer MTB Icros One s 71,1 cm (28'') velikim kotačima je opremljen s V-Brake Promax kočnicama i ručicom mjenjača Shimano Revo Shift.

Dostava MALL
-9%
Caiman Spirit 26/21 brdski bicikl, rozi

Caiman Spirit 26/21 brdski bicikl, rozi

2.549 Kn
2.299 Kn
Besplatna dostava
Posljednji komad!

Visokokvalitetni brdski bicikl Caiman Spirit s 66 cm (26'') velikim kotačima.

Dostava MALL
Xplorer MTB Fairbanks 26 bicikl, bijela

Xplorer MTB Fairbanks 26 bicikl, bijela

3.990 Kn
Besplatna dostava

Brdski bicikl Xplorer MTB Fairbanks 26 s 66 cm (26'') velikim kotačima je opremljen čeličnim okvirom i mjenjačem Shimano Revo Shift.

Dostava MALL

Brdski bicikli

Pri odabiru brdskog bicikla, pored osnovnih kriterija, preporuča se uzeti u obzir marka i vrsta bicikla.

Ženski brdski bicikli

 • Okvir ženskog brdskog bicikla prilagođen je da olakša sjedenje na biciklu i udobnu vožnju. Sjedalo je straga kraće i malo šire. Obično se koristi uži upravljač. Međutim, ove razlike od muških bicikala ni na koji način ne utječu na vozne osobine.

Muški/unisex brdski bicikli

 • Brdski bicikli dizajnirani ne samo za muškarce. To je takozvani univerzalni tip bicikla, pogodan za sve odrasle bicikliste.

Dječji brdski bicikli

 • Brdski bicikli za djecu moraju ispunjavati sigurnosne standarde, a istodobno moraju biti osmišljeni da djeci donose zadovoljstvo i pružaju im udobnost u vožnji. Prednost takvih bicikala je prilagođena konstrukcija, trajnost i sigurnost. Dizajnirani su posebno za djecu od 6 do 14 godina.

Brdski bicikli Olpran

 • Vodeći češki proizvođač brdskih bicikala Olpran nudi kvalitetu po pristupačnoj cijeni. Nudimo najmodernije modele ženskih i muških brdskih bicikala.

Ne zaboravite nositi zaštitnu opremu tijekom vožnje, primjerice kacigu, za sigurnost su potrebna i biciklistička svjetla, koji osiguravaju da ste dobro vidljivi na cesti.