Bicikl je omiljeno prijevozno sredstvo i sportska oprema. Za aktivne bicikliste dostupni su gravel bicikli namijenjeni vožnji po cestama i neravnim površinama, brdski bicikli za terensku vožnju, trekking bicikli za izlete i cestovni bicikli za brzu vožnju po asfaltiranim cestama. Druge će oduševiti električni bicikl ili komplet za preradu u električni bicikl.

Pokaži više

Cestovni bicikli (za asfaltirane ceste)

 • Cestovni bicikli su lagani i brzi bicikli dizajnirani za brzu vožnju po asfaltu. Idealno za bicikliste koji ne napuštaju asfaltirane puteve i izbjegavaju vožnju izvan ceste. Cestovni bicikli su lagani, obično imaju upravljač s rogovima i uske gume bez istaknutog uzorka.

Brdski bicikli

Brdski bicikli namijenjeni su vožnji po terenu. Savršeno su rješenje za bicikliste koji vole istraživati prirodu, šume, livade i neasfaltirane ceste. Imaju robusniji okvir i nešto su teži od cestovnih bicikala.

 • Bicikli s punim ovjesom – pogodni za najzahtjevnije terene, vožnju po korijenju, kamenju i sl., ublažavaju udarce, prijateljski su prema leđima i udobniji
 • Bicikli s amortiziranim vilicama – pogodni za manje zahtjevne terene, brži, bolje iskorištavanje snage vozača na jednostavnijim terenima
 • Bicikli za spust – bicikli s punim ovjesom i većim podizanjem, dizajnirani za skakanje i svladavanje kamenja i korijenja

Trekking bicikli

 • Trekking bicikli idealni su za biciklistički turizam. Posebno su pogodni za vožnju po utvrđenim stazama ili nezahtjevnim terenima. Na bicikl možete pričvrstiti biciklističku torbu i otići na višednevni izlet.

Gravel bicikli

 • Gravel bicikli uvrštavaju se među univerzalne inačice bicikala. Prikladni su za neravne terene i makadamske staze, ali se dobro ponašaju i na glatkim cestama. U usporedbi s cestovnim biciklima, gravel bicikli imaju šire gume i izraženiju šaru. Ipak, ne preporučuju se za vožnju kroz šume ili zahtjevnije terene.

Gradski bicikli

 • Gradski bicikli koriste se za prijevoz po gradu, na primjer na posao, u školu itd.. Njihova prednost je profinjen i elegantan dizajn, često su opremljeni prtljažnikom i košarom u koju možete staviti vrećicu s kupljenim namirnicama.

Sklopivi bicikli

 • Sklopivi bicikli su idealni za grad ili izlete automobilom jer ih možete jednostavno utovariti bez skidanja prednjeg kotača itd. Zahvaljujući posebnom mehanizmu na okviru, možete ih jednostavno i brzo sklopiti i ponovno sastaviti.

Bicikli za Freestyle, Street, Dirt i BMX

 • Bicikli za Freestyle, Street, Dirt i BMX nisu namijenjeni klasičnoj vožnji bicikla, već izvođenju raznih trikova i skokova na terenu ili na kosini. Lagana konstrukcija bicikla prilagođena je za ovu svrhu jer je težak samo oko 11 kg.

Bicikli imaju širok i viši upravljač koji omogućuje lakšu i precizniju kontrolu kotača, također imaju izdržljivu konstrukciju bez nepotrebnih detalja i varova koja dobro podnosi udarce. Najjeftiniji BMX bicikli imaju okvir od običnog čelika, a skuplji modeli izrađeni su od 100 % CrMo čelika koji je znatno jači. Gume su šire nego na klasičnim biciklima, široke su do 2,5". Gume su izdržljive i stabilne, izvrsne su na čistoj površini.

Električni bicikli i setovi za preradu na električni bicikl

Električne bicikle pokreće elektromotor koji tijekom vožnje i pedaliranja doprinosi svoju snagu. Doprinos elektromotora možete regulirati prema svojim željama i fizičkoj spremi, većina bicikala ima 3 do 9 stupnjeva intenziteta. Električne bicikle potrebno je redovito puniti. Možete potpuno isključiti pogon i koristiti bicikl na klasičan način.

Prerada u električni bicikl moderan je i popularan način uživanja u vožnji bez puno napora. Zahvaljujući motoru, koji pomaže u savladavanju zahtjevnijih dionica, u vožnji mogu uživati i rekreativci, starije osobe ili profesionalci koji pomiču granice svoje izdržljivosti.

Više informacija:

Za najmlađu djecu su na tržištu bicikli bez pedala. Nisu opremljeni pedalama, dijete se kreće guranjem. Bicikli bez pedala djeci pomažu savladati ravnotežu tijekom vožnje.


Kako odabrati bicikl?

Koja je razlika između ženskih i muških bicikala?

 • Ženski bicikli imaju, za razliku od muških, spuštenu gornju cijev okvirakako bi se dame lakše popele na bicikl.
 • Muški bicikli imaju horizontalnu cijev okvira i veći razmak između sjedala i upravljača koji odgovara muškoj figuri.

Promjer kotača odaberite prema vrsti kotača

Ukupna veličina bicikla ovisi uglavnom o promjeru kotača. Isti ovisi o vrsti bicikla, kao i o visini osobe. Trebali biste udobno sjediti na biciklu, bicikl bi trebao biti pod kontrolom i nakon što maknete noge s pedala, trebali biste dohvatiti tlo. U slučaju BMX, Freestyle i sličnih bicikala posebno je važna vodljivost bicikla.

Vrsta bicikla Veličina bicikla
Brdski bicikli 26 – 29"
Cestovni bicikli 27 – 28"
Trekking bicikli 28"
Gradski i fitness bicikli 26" i 28"
Sklopivi bicikli U većini slučajeva 20"
Bicikli za Freestyle, Street, Dirt i BMX 16", 18" ili 20"
Električni bicikli Najčešće 26", 27,5" ili 29"

Čelični, aluminijski ili karbonski okvir bicikla?

Materijal okvira utječe na težinu, izdržljivost, vijek trajanja i nabavnu cijenu bicikla.

 • Čelični okvir– nedostatak je veća težina okvira i mogućnost hrđanja
 • Aluminijski okvir – odlikuje se manjom težinom, ali nije toliko otporan na udarce
 • Karbonski okvir – izuzetno lagan i izdržljiv, nedostatak može biti viša cijena
SAVJET!

Čelične, aluminijske i karbonske okvire naći ćete kod romobila za djecu i odrasle.

Razina ovjesa bicikla

 • Bicikli za vožnju po terenu – zahtijevaju najvišu razinu amortizeraza prevladavanje rupa na terenu
 • Bicikli za nezahtjevne terene – obično opremljeni prednjim vilicama s amortizerima
 • Bicikli za utvrđene puteve – ne zahtijevaju izraziti ovjes

Koje su druge komponente bicikla važne pri odabiru?

 • Kočnice – najčešće se koriste tzv. »V-kočnice« ili nešto naprednije disk kočnice, rjeđe su hidraulične kočnice koje uglavnom koriste profesionalci
 • Mjenjači – standardni mjenjači ili inverzni mjenjači – za razliku od standardnih mjenjača inverzni imaju obrnutu promjenu stupnjeva prijenosa za brži prijelaz na lakše stupnjeve prijenosa
 • Mijenjanje brzina na biciklu – okretanjem ili ručkom
 • Sjedala i presvlake za bicikle – u ponudi su gel sjedala, vodootporna sjedala itd.
SAVJET!

Više savjeta za odabir bicikla pronaći ćete u našem internetskom vodiču.

Često postavljana pitanja

O čemu treba prvo razmišljati pri odabiru novog bicikla?

Najvažnije pitanje pri odabiru novog bicikla je za što ćete ga koristiti. Postoje bicikli prikladni za cestovnu vožnju, za vožnju po cestama i makadamskim stazama, za vožnju po brdskim biciklističkim stazama i brdima, za vožnju u gradu, za izvođenje skokova i trikova, za djecu.

Koje su vrste cestovnih bicikala dostupne?

Unutar kategorije cestovnih bicikala možete pronaći cestovne aero bicikle, klasične cestovne bicikle i cestovne endurance bicikle. Prvi tip namijenjen je biciklistima koji više vole brze vožnje po ravnom terenu. Klasični cestovni bicikli su dobrodošao izbor za one koji traže zadovoljstvo kako na ravninama tako i na zahtjevnim kosinama. Predstavljaju najuniverzalniji cestovni bicikl. Biciklisti koji žele udobnu vožnju ovisno o terenu i duljini rute, biraju cestovni endurance bicikl.

Kada kupiti električni bicikl?

Električni bicikl izvrstan je izbor za svakoga tko treba dodatnu pomoć u svojim biciklističkim avanturama. Posebno je dobrodošao za starije osobe i one koji žele prijeći veće udaljenosti i računati na više užitka.

Odredi parametre
Bird A Frame električni bicikl, plavi (VA00037) Bird A Frame električni bicikl, granit siva (VA00038)
Bird A Frame električni bicikl, plavi (VA00037)

Za sve ljubitelje biciklizma tu je odličan električni bicikl „A Frame“ marke Bird.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Bird A Frame električni bicikl, granit siva (VA00038) Bird A Frame električni bicikl, granit siva (VA00038)
Bird A Frame električni bicikl, granit siva (VA00038)

Za sve ljubitelje biciklizma tu je odličan električni bicikl „A Frame“, marke Bird.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Bird A Frame električni bicikl, crna (VA00056) Bird A Frame električni bicikl, granit siva (VA00038)
Bird A Frame električni bicikl, crna (VA00056)

Za sve ljubitelje biciklizma tu je odličan električni bicikl „A Frame“, marke Bird.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
RKS Motor MB6 električni gradski bicikl, crna Olpran horské kolo 28" Eclipse Sus Full Disc Lady, bílá/fialová 18"
RKS Motor MB6 električni gradski bicikl, crna

RKS-Motor MB6 električni gradski bicikl odlikuje se aluminijskim okvirom, snažnim električnim motorom RKS 36 V i dometom do 40 km s punom baterijom. Bicikl je lagan i okretan te je idealan izbor za svakodnevnu gradsku vožnju.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Xplorer Foldo sklopivi bicikl, 50,8 cm, bijela Olpran horské kolo 28" Eclipse Sus Full Disc Lady, bílá/fialová 18"
Xplorer Foldo sklopivi bicikl, 50,8 cm, bijela

Foldo sklopivi bicikl savršen je za manje zahtjevne gradske i izvangradske vožnje.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Capriolo brdski bicikl MTB GTX 26/21HT, crno-zeleni Dino bikes bicikl za djevojčice DINO 204RU 20", roza
Capriolo brdski bicikl MTB GTX 26/21HT, crno-zeleni

Brdski bicikl Capriolo MTB GTX 260 26/21HT oduševljava svojom učinkovitošću. Ima 66,04 cm kotače i ramu 46,99 cm. Namijenjen je ljubiteljima brdskog biciklizma.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
A DECE OASIS ADO A20F+ električni bicikl, crna Dino bikes bicikl za djevojčice DINO 204RU 20", roza
A DECE OASIS ADO A20F+ električni bicikl, crna

Sklopivi električni bicikl ADO A20F+ sa sustavom za upravljanje G-Drive i snažnim 250 W motorom osigurava glatku i sigurnu vožnju. Profesionalni mijenjač ShimanoLCD zaslon u HD rezoluciji. Vodootporni dizajn s certifikatom IPX5. Maksimalna nosivost električnog bicikla je 120 kg.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Dino bikes bicikl za djevojčice DINO 204RU 20", roza Dino bikes bicikl za djevojčice DINO 204RU 20", roza
Dino bikes bicikl za djevojčice DINO 204RU 20", roza

Bicikl za djevojčice DINO u ružičastoj boji odlikuje se sofisticiranim dizajnom koji biciklu daje sportski izgled. Velika prednost svih Dino kotača je što su namješteni i 95% montirani. Ostaje samo postaviti upravljač, sjedalo i, ako je potrebno, pričvrstiti blatobrane.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
Dino bikes bicikl za djevojčice, 30,48 cm / 12 '' MS ENERGY električni bicikl m10, brdski, 27.5, 250W 30Nm, 8 brzina Shimano, do 100km, do 25km/h, 36V 13Ah baterija
Dino bikes bicikl za djevojčice, 30,48 cm / 12 ''

Dječji bicikl za djevojčice ima sjedalo za lutku i prednju košaru na upravljaču. Dodatni kotači mogu se ukloniti ako je potrebno. Sedlo je podesivo po visini i rasti će zajedno s vašom granom. 30,48 cm/12-inčni bicikl Dino Bikes Girl pogodan je za djecu visine 87–120 cm.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
MS ENERGY električni bicikl m10, brdski, 27.5, 250W 30Nm, 8 brzina Shimano, do 100km, do 25km/h, 36V 13Ah baterija MS ENERGY električni bicikl m10, brdski, 27.5, 250W 30Nm, 8 brzina Shimano, do 100km, do 25km/h, 36V 13Ah baterija
MS ENERGY električni bicikl m10, brdski, 27.5, 250W 30Nm, 8 brzina Shimano, do 100km, do 25km/h, 36V 13Ah baterija

Brdski električni bicikl MS Energy m10 novi je član MS Energy obitelji, čiji kotači veliki 27,5″ omogućuju udobnu vožnju bez zaustavljanja na neravninama i preprekama koje su uobičajene u planinama i udaljenim cestama. Njegova iznimna 36V 13Ah baterija može dosegnuti do 100 km, a ima ugrađen motor Shengyi hub (250W 30Nm). Osim električnog motora, e-bike m10 ima i 8 Shimano brzina.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL
A DECE OASIS A20 Air Smart električni bicikl, sklopivi, boja slonovače MS ENERGY električni bicikl m10, brdski, 27.5, 250W 30Nm, 8 brzina Shimano, do 100km, do 25km/h, 36V 13Ah baterija
A DECE OASIS A20 Air Smart električni bicikl, sklopivi, boja slonovače

Električni bicikl ADO A20 AIR krasi ADO PAS 3.0 sustav upravljanja, TORQUE senzor. Mogućnost preuzimanja aplikacije za pametni telefon ADO Smart App s prikazom navigacije na zaslonu bicikla. Karbonski pogonski remen sa Samsung baterijom.

Predviđeni datum otpreme: SUTRA

Dostava MALL