Lavazza Tierra kava u zrnu, 100-% Arabica, 1 kg

Lavazza Tierra kava u zrnu, 100-% Arabica, 1 kg

Broj: 521771
Odlična cijena
Aromatični espresso slatkog okusa i vješt odabir i kombinacija Arabice. Najbolji izvor i jedinstveni spoj slatkih i nježnih aroma jasmina, suhog voća i mliječne čokolade. Pakiranje: 1 kg. Cijeli opis
Dostava MALL
215 Kn
Uključujući PDV
0,22 Kn/g

Na zalihi 5+ artikala

Dostupno odmah u MEGA SHOPu
Mjesta za preuzimanje
 
Sutra dostava za Zagreb i okolicu
 
Sutra dostava za ostale županije
Broj: 521771

Opis

Lavazza kava Tierra, 100 % Arabica


Aromatični espresso slatkog okusa i vješt odabir i kombinacija Arabice. Najbolji izvor i jedinstveni spoj slatkih i nježnih aroma jasmina, suhog voća i mliječne čokolade.

odlična kava

SASTAV

100% arabica, jasmin, suho voće, mliječna čokolada


  • Sadržaj paketa: 1 kg zrna kave
  • Mješavina 100% zrna kave Arabica
  • Bogata pjena i jake arome punog okusa oraha i čokolade.
  • Tierra kava osmišljena je za poboljšanje životnih uvjeta uzgajivača kave i ocjenjuje je Rainforest Alliance.
  • Pogodno za pravljenje svih vrsta kave.
Značajke kave:

Aroma kave je miris kada se kava pomiješa s toplom vodom. Kava s optimalnom zrelošću i izvrsnom obradom često ima slatku aromu. Općenito, aroma može biti čista, ugodna, nježna, mala ili jaka.

Tijelo kave je osjećaj punoće u ustima uzrokovan količinom topljivih čestica (u šalici) Može biti pun, prazan.

Kiselina kave može biti dobra, mala ili bez kiselina. Ugodna kiselost opisana je kao sjajna, živahna, izvrsna. Ako je kiselina prejaka, neugodna je i opisuje se kao oštra i gorka.

Okus je glavna karakteristika kave. To je kombinacija i reakcija svih (kemijskih) sastojaka kave koji izražavaju kvalitetu napitka. Može biti čist, ugodan, dobar, prolazan. Preostali okus je trajanje pozitivnih svojstava okusa, koje može biti kratkotrajan ili dugotrajan.

O kavi:
  • Stablo kave, roda Coffea, zimzeleni je polutropski grm iz planinskih šuma Etiopije, koji se sada širi u sva tropska područja.
  • Cvjetovi kave su bijeli, slični jasminu.
  • Plodovi kave, t.i. trešnja kave, bobica je s dvije plodne sjemenke pečene poznate pod nazivom zrna kave.
kava1
  • Postoje dvije vrste kave – arabica i robusta, koje se razlikuju u zahtjevima uzgoja, kvaliteti, sadržaju kofeina i ukusu.
  • Arabica svrstava se među najbolje i predstavlja svjetsku proizvodnju. Raste na većim nadmorskim visinama i zahtjevnija je za uzgoj. Prvu berbu ima nakon 4–5 godina. Sadrži malu količinu kofeina, a okus mu je kiseo i voćan. Svaka vrsta ima svoj poseban ukus.
  • Robusta raste na nižim nadmorskim visinama, ne zahtijeva puno njege, a prva berba je nakon 2–3 godine. Sadrži dvostruko više kofeina, okus mu je gorak do zemljan.
kava2
  • Nakon berbe idealno uskih zrna kave ta se zrna kave suše, a zatim oguljuju. Postupak može biti suh, mokar i polu-mokar, a metoda postupka utječe na konačni okus kave i njegovu cijenu.
  • Suhi tretman daje kavi puni okus s lješnjacima i čokoladnim tonovima.
  • Mokra obrada daje kavi lagani dodir voća i cvijeća.
  • Polumokra metoda obrade kave daje izrazit slatki okus karamele.
  • Prženje zrna kave daje kavi poseban okus i izgled kakav znamo. Na okus i miris uglavnom utječu vrijeme i temperatura pečenja. Manje pečena kava ima kiseli okus, dok je više pečena kava tamna, gorka s čokoladnim tonovima.

Značajke

Vrsta kave: Zrna kave
Količina: 1 kg.

Uvjeti skladištenja su označeni na proizvodu!