Najniže cijene Hladnjaci

Prilikom odabira hladnjaka prvenstveno se usredotočite na potrošnju i tehničke karakteristike. Važni su i volumen i glasnoća. Savjetovati ćemo vas o tome koji su hladnjaci dostupni na tržištu i kako ih pronaći u ponudi.

Pokaži više

Vrste hladnjaka

Važan čimbenik pri odabiru je vrsta hladnjaka. Svako kućanstvo ima malo drugačije zahtjeve koje treba uzeti u obzir. Na tržištu postoji nekoliko vrsta hladnjaka:

Iskoristivi volumen hladnjaka

Iskoristiva zapremina hladnjaka i zamrzivača je ključna značajka koju treba uzeti u obzir pri odabiru. Za jednu osobu trebate približno 75 l u rashladnom odjeljku i 30 l u odjeljku za zamrzavanje. Također je bitan raspored polica i ladica, što utječe na raspored hladnjaka i stvarni volumen za korištenje. Proizvođači hladnjaka daju tri podatka:

 1. Ukupni volumen – ukupni volumen hladnjaka i zamrzivača, za veću obitelj trebat će vam oko 350 - 400 l
 2. Volumen hladnjaka – volumen rashladnog odjeljka, za obitelj će vam trebati oko 250 l
 3. Volumen zamrzivača – volumena zamrzivača, za četveročlanu obitelj će vam trebati oko 100 l
NAMIG

Volumen hladnjaka odaberite tako da uobičajena iskorištenost prostora u hladnjaku bude oko 70 – 75 %. Ako hladnjak previše napunite, hrana neće biti dovoljno hladna. Ako je hladnjak premalo napunjen, hrana će biti previše hladna.

Potrošnja energije prilikom hlađenja

Hladnjaci su opremljeni energetskom naljepnicom, na kojoj je navedena i godišnja potrošnja. Energetska učinkovitost je ključna značajka, budući da je hladnjak uključen 24 sata dnevno / 7 dana u tjednu i troši najviše energije od svih uređaja.

Glasnoća hladnjaka

Iako se ne očekuje da će hladnjak biti jako glasan, morate imati na umu da radi neprekidno. Ako ga namjeravate staviti u kuhinju, razmislite i o volumenu i provjerite ove podatke na energetskoj naljepnici. Izrađava se u dB (decibelima).

 • do 35 dB – obično vrlo tihi hladnjaci (na razini šaputanja), prikladni za otvorenu kuhinju
 • oko 40 dB – uobičajeni hladnjaci, iako ćete biti svjesni njihovog rada, neće vam smetati
 • iznad 40 dB – bučniji hladnjaci, posebno pogodni za kuhinje koje su odvojene od ostalih prostorija
 • oko 50 dB – vrlo bučni hladnjaci (glasan razgovor više ljudi)
NAMIG!

Na glasnoću hladnjaka utječe i njegov smještaj. Tepih ili tapecirani namještaj malo ublažavaju buku. Imajte na umu i pravilno postavljanje nogu hladnjaka, što također utječe na glasnoću.

Hladnjaci s tehnologijom No Frost i Low Frost

Neki hladnjaci su opremljeni posebnom tehnologijom koja sprječava nakupljanje mraza i leda. Na taj način nećete morati odmrzavati hladnjak tako često ili jednostavno nikada. Najčešće ćete naići na pojmove No Frost ili Low Frost. Što oni znače?

 • Low Frost – hladnjak treba povremeno odmrzavati, ali ne tako često kao kod uobičajenih hladnjaka
 • No Frost – odjeljak za hlađenje ili zamrzavanje ne treba odmrzavati
 • Total No Frost – hladnjak i zamrzivač ne treba odmrzavati

Ostale važne tehnologije i funkcije hladnjaka

 • Super hlađenje/ zamrzavanje – hladnjak može postići veliki kapacitet za brzo hlađenje ili kratkotrajno zamrzavanje hrane
 • Antibakterijski filter / premaz – sprječava nastanak bakterija i mirisa, hranu čuva dugo svježom
 • Mogućnost promjene strane otvaranja – omogućuje vam otvaranje vrata hladnjaka s obje strane jednostavnim zaključavanjem šarki vrata
 • Funkcija pripreme leda / ledomat – uobičajeno kod američkih hladnjaka
 • Spremnik za vodu – osobito kod američkih hladnjaka
 • Nulta zona – ladica s najnižom temperaturom u hladnjaku za spremanje voća ili povrća
 • Ionizator – ograničava sposobnost razmnožavanja bakterija, hrana duže ostaje svježa
 • Dvostruko hlađenje (Twin Cooling) – hlađenje preko dva neovisna kruga, odvojena za hladnjak i zamrzivač
 • MultiAirFlow – za ravnomjerno kretanje zraka u hladnjaku
 • Fresh Zone – zona s temperaturom između 0 i 3 ?C za dugotrajnu svježinu hrane
VOX electronics KS 0610 hladnjak
29x

VOX electronics KS 0610 hladnjak

929 Kn
Dodatnih 10% popusta na odabrane artikle s promo kodom HRVOX2208. Ponuda vrijedi do 21.08.2022 ili do prodaje zaliha.
Mini hladnjak Vox Electronics KS 0610 F zapremine 41 litre pripada energetskoj klasi F. Ima mehaničku kontrolu i ručno odmrzavanje.
Dostava MALL
LORD R6 mini hladnjak, 40 l, E
44x

LORD R6 mini hladnjak, 40 l, E

949 Kn

Ekonomični mini hladnjak R6 pripada energetskoj klasi E. Volumen hladnjaka je 40 litara.

Dostava MALL
TESLA RS0400M1 mini hladnjak
44x

TESLA RS0400M1 mini hladnjak

1.119 Kn
Posljednji komad!

Mini hladnjak Tesla RS0400M1 zapremnine 43 litre idealan je za male prostore, kuće za odmor, urede ili kampiranje. Pripada energetskoj klasi F, upravlja se mehanički.

Dostava MALL
VOX electronics KS 1110F hladnjak
22x

VOX electronics KS 1110F hladnjak

1.222 Kn

Samostojeći hladnjak Vox Electronics KS 1110F ima zapreminu od 89 litara i mehaničko upravljanje. Pripada energetskom razredu F i zahtijeva ručno odmrzavanje. Odlikuje ga LED rasvjeta i antibakterijska zaštita.

Dostava MALL
VOX electronics KS 1200 F podpultni hladnjak
4x

VOX electronics KS 1200 F podpultni hladnjak

1.264 Kn
Dodatnih 10% popusta na odabrane artikle s promo kodom HRVOX2208. Ponuda vrijedi do 21.08.2022 ili do prodaje zaliha.
Samostojeći hladnjak Vox KS 1200 F jedan je od ekonomičnih hladnjaka, što pokazuje činjenica da pripada energetskom razredu F. Godišnje troši 107 kWh energije, a tijekom rada stvara samo 41 dB buke.
Dostava MALL
VOX electronics KS 1100 F podpultni hladnjak
3x

VOX electronics KS 1100 F podpultni hladnjak

1.287 Kn

Samostojeći hladnjak Vox KS 1100 F jedan je od ekonomičnih hladnjaka, što pokazuje činjenica da pripada energetskom razredu F. Godišnje troši 136 kWh energije, a tijekom rada stvara samo 41 dB buke.

Dostava MALL
VOX electronics KS 1210 F podpultni hladnjak
1x

VOX electronics KS 1210 F podpultni hladnjak

1.289 Kn

Podpultni hladnjak VOX Electronics KS 1210 F s volumenom od 91 litre i potrošnjom od 107 kWh/godišnje omogućuje ravnomjerno hlađenje svih dijelova i transparentno skladištenje hrane. Opremljen je LED rasvjetom i antibakterijskom zaštitom. Razvrstan je u energetski razred F.

Dostava MALL
-7%
VOX electronics KS 1510 F podpultni hladnjak
3x

VOX electronics KS 1510 F podpultni hladnjak

1.410 Kn
1.299 Kn
Odlična cijena
Dodatnih 10% popusta na odabrane artikle s promo kodom HRVOX2208. Ponuda vrijedi do 21.08.2022 ili do prodaje zaliha.
Samostojeći hladnjak Vox KS 1510 F pripada energetskoj klasi F. Godišnje troši 112 kWh energije i stvara samo 39 dB buke tijekom rada. Volumen hladnjaka je 127 l.
Dostava MALL
VOX electronics KS 1530 F podpultni hladnjak
2x

VOX electronics KS 1530 F podpultni hladnjak

1.566 Kn
Dodatnih 10% popusta na odabrane artikle s promo kodom HRVOX2208. Ponuda vrijedi do 21.08.2022 ili do prodaje zaliha.
Samostojeći hladnjak VOX KS 1530 F idealan je za manje prostore zbog svoje kompaktne veličine. Volumen hladnjaka je 135 litara, a njegova je unutrašnjost opremljena s tri police, ladicom za voće i povrće i tri spremišta na vratima. Svrstan je u energetski razred F.
Dostava MALL
Candy CCTLS 542WHN hladnjak

Candy CCTLS 542WHN hladnjak

1.569 Kn
Besplatna dostava

Samostojeći hladnjak Candy CCTLS 542WHN, s jednim vratima, automatskim načinom hlađenja, jednostavnim načinom podešavanja temperature, pripada energetskom razredu F.

Dostava MALL

Hladnjaci

Još uvijek niste sigurni što uzeti u obzir pri odabiru hladnjaka? Koju marku odabrati i koje su tehnologije dostupne u modernim hladnjacima? Pomoći ćemo vam da se orijentirate na današnjem tržištu.

Hladnjaci Gorenje

Hladnjaci Gorenje kombiniraju atraktivan dizajn i razumnu cijenu. Ovi hladnjaci su opremljeni mnogim tehnologijama, kao na primjer SuperCool za brzo hlađenje ili FastFreeze za brzo zamrzavanje. Hladnjaci Gorenje su popularni i zbog svojih različitih oblika retro dizajna.

Hladnjaci Bosch

Hladnjaci Bosch su jedni od onih koji traju. Sada nude moderne tehnologije FreshSense za postizanje stalne temperature u odjeljku za hlađenje i zamrzavanje. Senzori hladnjaka stalno prate temperaturu okoline i tako postižu optimalne postavke temperature unutar hladnjaka i zamrzivača. U ladici VitaFresh hladnjaka Bosch će vaše voće i povrće dulje otati svježe.

Hladnjaci Electrolux

Hladnjaci Electrolux su dugoročno vrlo popularni. Imaju tehnologiju SpacePlus®, koja će vam dati više prostora u hladnjaku, ili tehnologiju protiv nakupljanja leda TwinTech® za dugotrajnu svježinu hrane.

Pokaži više

Hladnjaci Samsung

Hladnjaci Samsung su dugoročno među vodećim uređajima na tržištu. Samsung obično svake godine uvodi nove tehnologije, kao na primjer Triple Cooling™ ili Twin Cooling Plus™, koja brine za optimalnu temperaturu u hladnjaku.

Hladnjaci Whirlpool

Uređajima Whirlpool tradicionalno pripisujemo šesto čulo. Kod hladnjaka Whirlpool ćete otkriti tehnologiju Fresh/Freeze Lock, koja omogućuje stalnu kontrolu temperature u hladnjaku za maksimalnu svježinu hrane. Kod nekih hladnjaka ćete naići i na šesto čulo FreshControl, koje omogućuje samostalnu regulaciju unutarnje temperature i vlage. Ova funkcija održava hranu u hladnjaku svježomdo četiri puta dulje.

Hladnjaci Beko

Hladnjaci Beko koriste novu tehnologiju NeoFrost™, što znači dva neovisna kruga i dva ventilatora, tako da se hrana ne presuši. U kombinaciji s tehnologijom Active Fresh Blue Light™, koja koristi plavu svjetlost, vaše voće i povrće dulje će ostati svježe i zadržati svoju nutritivnu vrijednost.

Jeftiniji ili skuplji hladnjak

To je sada pitanje. Skuplji hladnjaci općenito nude bolja prostorna rješenja i mnoge tehnologije za dugotrajniju svježinu hrane. Također obično imaju bolji energetski razred A+++, što će vam uštedjeti dosta energije, pa će se veća originalna investicija isplatiti za nekoliko godina uštedom na računima za struju.

Potrošnja jeftinijih hladnjaka (energetski razredi A, A+ i A++) nešto je veća, dok je početna investicija manja. Tražite li hladnjak koji će se koristiti samo povremeno, primjerice u kući za odmor, svakako preporučamo odabir jeftinijeg modela, jer u slučaju povremenog korištenja ušteda sigurno ne može pokriti veće izvorno ulaganje. U online trgovini Mall.hr ćete pronaći široku ponudu cjenovno povoljnih hladnjaka na sniženju.

Prednosti američkih hladnjaka, zašto kupiti američki hladnjak?

Američki hladnjaci imaju dvokrilni otvor. Jedna polovica je za prostrani hladnjak, a druga za veliki zamrzivač. Na tržištu postoje i četverokrilni hladnjaci. Američki hladnjak je prikladan za velike obitelji, može pohraniti hranu za do 6 osoba. Nažalost, morat ćete se pomiriti s nešto većom potrošnjom energije i glasnoćom (obično iznad 40 dB). Američki hladnjaci imaju spremnik za vodu i ledomat na prednjoj strani vrata. Bolji modeli imaju čak i kućni minibar

^ Na vrhu

U kategorijama možete pronaći ponudu najjeftinijih proizvoda razvrstanih po cijeni ugodni hladnjaci.